Ευχαριστήριο Μήνυμα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στη​ν προνομοθετική δημόσια διαβούλευση επί της πρότασης για το νέο θεσμικό πλαίσιο περί κινητικότητας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση.

 

Τα σχόλια και οι προτάσεις που υποβλήθηκαν θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου.

 

Εισαγωγή

Πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο περί κινητικότητας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης η κινητικότητα των υπαλλήλων έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι συνιστά αναντικατάστατο «εργαλείο» για την ανακατανομή του προσωπικού βάσει των πραγματικών αναγκών κάθε φορέα και παράλληλα για την αξιοποίηση κάθε υπαλλήλου βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του. H κινητικότητα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης επιτρέποντας τη βέλτιστη χρήση των ανθρώπινων πόρων της.

Οι στόχοι της προτεινόμενης πολιτικής για την κινητικότητα είναι οι εξής:

 • Η αντιμετώπιση των ανισορροπιών της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα (πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένους τομείς – υποστελέχωση σε άλλους),
 • Η ανταπόκριση στις επιλογές των εργαζομένων να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα ή χώρους της διοίκησης όπου κρίνουν ότι με βάση τις ικανότητές τους, τις
  γνώσεις και την τεχνογνωσία τους μπορούν να συνεισφέρουν καλύτερα,
 • Η αντιμετώπιση των νέων προτεραιοτήτων στελέχωσης των αναδυόμενων με την πάροδο του χρόνου αναγκών του δημοσίου.

Σήμερα, η κινητικότητα των υπαλλήλων μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών λαμβάνει κατά κύριο λόγο τη μορφή της απόσπασης ή της μετάταξης και κύρια χαρακτηριστικά της είναι τα εξής:

 • απουσία κριτηρίων για την αξιολόγηση των αναγκών σε προσωπικό των υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτονται πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες,
 • πλήρης έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού,
 • έλλειψη εγγυήσεων διαφάνειας και αντικειμενικότητας στις διαδικασίες επιλογής για τις θέσεις που καλύπτονται,
 • ύπαρξη πλήθους γενικών και ειδικών διατάξεων με απεριόριστες παρεκκλίσεις από τις γενικές αρχές που θέτει ο Υπαλληλικός Κώδικας (π.χ. επ’ αόριστον διάρκεια αποσπάσεων ή απομάκρυνση χωρίς διατύπωση γνώμης από την υπηρεσία προέλευσης),
 • απουσία δεσμευτικών προθεσμιών για την ολοκλήρωση μίας απόσπασης ή μετάταξης,
 • γραφειοκρατική επιβάρυνση των διαδικασιών (π.χ. συνυπογραφή όλων των πράξεων απόσπασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ή έκδοση εγκριτικών αποφάσεων για τις μετατάξεις).

Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες παθογένειες και την πολυδιάσπαση του θεσμικού πλαισίου θα ήταν σκόπιμο να διαμορφωθεί ένα ενιαίο πλαίσιο κινητικότητας.

Βασική καινοτομία του προτεινόμενου συστήματος είναι η δυνατότητα κάθε υπαλλήλου να έχει πρόσβαση στο σύνολο των θέσεων που θα καλύπτονται μέσω του προγράμματος κινητικότητας, βάσει ενιαίων κανόνων αναφορικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις και εν γένει τις ακολουθούμενες διαδικασίες. Το εν λόγω σύστημα προτείνεται να αφορά σε πρώτη φάση την κάλυψη θέσεων εργασίας υπαλλήλων, σταδιακά όμως θα μπορούσε να επεκταθεί και για την κάλυψη θέσεων προϊσταμένων, δεδομένου ότι η υφιστάμενη ακαμψία (μη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη υπηρεσία προϊσταμένου εάν δεν παραιτηθεί από τη θέση του), περιορίζει υπέρμετρα το πεδίο εφαρμογής της κινητικότητας.

Σχόλια στο σύνολο του άρθρου
 • ειμαι δημοτικος υπαλληλος με σχεση εργασιας ιδαχ.επανηλθα με τον νομο κατρογκαλου,ειμουν σχολικος φυλακας απο τους απολυμενους.ενδιαφερομαι αμεσα για την κινητικοτητα ,καθοτι ειμαι αποφοιτος τει,πτυχιο acdl και γνωσεις αγγλικων.περιμενουμε την κινητικοτητα για να αξιοποιησω τα προσοντα μου και να προσφερω εκει οιυ θα ειμαι χρησιμος,ευχαριστω

 • Προσωπικά επειδή έχω ζήσει την πρώτη υποχρεωτική κινητικότητα (που από συγκυρία) δεν έγινε απόλυση), εκ πείρας θα παραθέσω κάποια ζητήματα.
  1)Απαραίτητα θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ο οικονομικός παράγοντας. Σε μία εποχή που οι μισθοί του δημοσίου, είναι σχεδόν πείνας, δεν μπορεί ένας υπάλληλος να αναγκάζεται με δικά του έξοδα να καλύπτει μία θέση η οποία είναι πολύ μακριά από την κατοικία του. Είναι ζήτημα επιβίωσης. Προσωπικά στην κινητικότητα του νόμου Μανιτάκη, μετακινήθηκα εντός του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της χώρας (Λέσβος) από το ένα άκρο αυτού στο άλλο. Θα πρέπει λοιπόν, στα στοιχεία του υπαλλήλου να καταχωρείται μετά από δήλωσή του, η μόνιμη κατοικία του, και να υπάρχει ένα ανώτατο όριο χιλιομέτρων, κατά τη μετακίνηση.
  2) Η κινητικότητα μπορεί εκτός από κάλυψη κενών, μπορεί να λειτουργήσει στην επανασύσταση δομών του Κράτους που έκλεισαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόσθετο κόστος.Υπάρχουν πολλά δημόσια κτήρια που μένουν ανενεργά, διότι κάποτε εκεί στεγάζονταν υπηρεσίες. Σε λίγα χρόνια ακόμα και κάποιες κομωπόλεις της επαρχίας θα θυμίζουν έρημα τοπία. Μπορεί π.χ το κράτος να αποφασίσει ή έστω να προσπαθήσει την επανασύσταση δομών που έχουν κλείσει (π.χ ΔΟΥ, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία κ.λ.π) μέσα από υφιστάμενο προσωπικό και σε κτήρια που ανήκουν στο Δημόσιο ή τον τοπικό Δήμο. Έτσι και θα έρθει πιο κοντά στον πολίτη (διότι καλές οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πρέπει να υπάρχουν, αλλά πρέπει το κράτος να διατηρήσει ταυτόχρονα και ένα ανθρώπινο-κοινωνικό χαρακτήρα.

 • Η μετάθεση, απόσπαση που πραγματοποιείται για υπηρεσιακούς λόγους, αν λαμβάνει υπόψη την προσωπική κατάσταση του υπαλλήλου, σίγουρα είναι ωφέλιμη και θεμιτή.

 • ειμαι δημοτικος υπαλληλος με σχεση εργασιας ιδαχ.επανηλθα με τον νομο κατρογκαλου,ειμουν σχολικος φυλακας απο τους απολυμενους.ενδιαφερομαι αμεσα για την κινητικοτητα ,καθοτι ειμαι αποφοιτος τει,πτυχιο acdl και γνωσεις αγγλικων.περιμενουμε την κινητικοτητα για να αξιοποιησω τα προσοντα μου και να προσφερω εκει οιυ θα ειμαι χρησιμος,ευχαριστω

 • Η όποια παροχή κινήτρων δοθεί, ειδικά για την κάλυψη
  θέσεων σε παραμεθόριες περιοχές ή νησιωτικές θέσεις για τις οποίες δεν
  εκδηλώνεται εύκολα ενδιαφέρον Θα ισχύει και για αυτούς που έχουν ήδη λάβει μέρος σε κάποιο απο τα προηγούμενα προγράμματα κινητικότητας?Reference

 • Μηπως θα επρεπε να δοθει η δυνατοτητα μεταταξεως και σε στελεχη – πτυχιουχους των Σωμ. Ασφαλειας – Στρατιωτικους? Γιατι θα πρεπει, οσοι απο αυτους καταφεραν να αποκτησουν καποιον επιπλεον τιτλο σπουδων (συχνα χωρις κανενα αντικρυσμα), να εγκλωβιζονται στις υφισταμενες υπηρεσιακες δομες κ να μην αξιοποιουνται ως επιστημονικο προσωπικο σε θεσεις της ειδικοτητας τους? Δεν θα προσεφερε εξισου, αν οχι περισσοτερο, στο κοινωνικο συνολο παρεχοντας τις υπηρεσιες του ως εξειδικευμενο επιστημονικο προσωπικο απο μια αλλη θεση? Ισως ειναι καιρος να υπαρξει η καταλληλη νομοθετικη ρυθμιση προς την κατευθυνση αυτη, κατ’επιταγη των συνταγματικων διαταξεων περι ισοτητας των Ελληνων πολιτων και αναπτυξης της προσωπικοτητας τους.

 • Παρακαλώ έξετάστε την δυνατότητα άμεσης απόσπασης υπαλλήλου σε περίπτωση συνηπηρέτησης στην παραμεθόριο.Σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνεται άμεσα,με μιά αίτηση του υπαλλήλου που επιθυμεί την απόσπαση του σε παραμεθόριο.

 • Είμαι δημοτικός υπάλληλος και αναμένω το πρόγραμμα κινητικότητας να δώσει το έναυσμα για μια πραγματικά παραγωγική δημόσια διοίκηση. Θα ήθελα να επισημάνω την προσθήκη ενός κριτηρίου σχετικού με την αποδοτικότητα του υπαλλήλου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κινητικότητα . Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρχει ένας συσχετισμός της κινητικότητας και με την υπηρεσιακή αξιολόγηση του υπαλλήλου.
  Όσο πιο καλή θα είναι η βαθμολόγηση στην αξιολόγηση του υπαλλήλου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κινητικότητα τόσο να δίνονται κάποια επιπλέον μόρια για την κινητικότητά του.

 • Να μπουν κριτιρια πχ σε καθε τμημα ποσους τουλαχιστον χρειαζομαστε?Reference

 • Στα τέλη του 2013 έγινε μία πρώτη προσέγγιση και μελέτη για τους Ο.Τ.Α., αναφορικά με την αξιολόγηση των δομών τους. Αυτή κατατέθηκε στην ΕΕΤΑΑ τον 2/2014 και εξ όσων γνωρίζω υπάρχει και η πρόβλεψη για ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, σύμφωνα με τα τότε κριτήρια.Reference

 • Προκειμένου να έχει η μετάταξη και ποιοτικό χαρακτήρα(όχι μόνο ποσοτικό), είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητη η εξ αρχής δυνατότητα μετακίνησης Προισταμένων που βρίσκονται <>, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον λόγω ετεροαπασχόλησης σε διάφορες υπηρεσίες.Η προυπόθεση της παραίτησης προκειμένου να μετακινηθεί λειτουργεί ανασταλτικά λόγω οικονομικής ζημίας-απώλειας επιδόματος-που δεν είναι πλέον μικρή.Reference

 • Είμαι Δημοτικός υπάλληλος και αναμένω την κινητικότητα προκειμένου να συνυπηρετήσω με τη σύζυγό μου.Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ζευγάρια που ταλαιπωρούνται (ψυχικά και οικονομικά) και ειδικά λόγω της οικονομικής κατάστασης ,αφού δεν τους επιτρέπεται να μεταταχθούν στον τόπο συμφερόντων τους.

 • Εκπαιδευτικός που εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος σε ΟΤΑ θα μπορεί να μετακινηθεί σε θέση καθηγητή σε σχολείο; Θα ηταν καλο να προβλεφθεί και κατι τέτοιο

 • Ελπίζω με αυτό το σύστημα να μπορεί ένας υπάλληλος να μετακινηθει και απο ενα κλάδο σε ενα άλλο εφόσον βέβαια έχει τα προσόντα και όχι να αφορά μετακινήσεις μόνο διοικητικων υπαλλήλων.

 • Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που δουλεύουν στα Καταστήματα Κράτησης θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή την κινητικότητα από την στιγμή που βγήκε το άρθρο 31 από το παράλληλο πρόγραμμα? Θα ήταν δίκαιο να δοθεί και σε εμάς η ευκαιρία να γυρίσουμε σπίτια μας.

 • Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός.
  Με τον Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α 47/11-5-2015)και κατόπιν της προφορικής δέσμευσης του Δημάρχου του Δήμου προέλευσης,επέλεξα να επιστρέψω από την Ελληνική Αστυνομία που τοποθετήθηκα με προηγούμενη κινητικότητα, στην υπηρεσία για την οποία προσλήφθηκα και πέρασα 6μηνη εκπαίδευση. Ωστόσο αφού εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου δηλώσαμε την επιστροφή μας ως Δημοτικοί Αστυνομικοί,το Δημοτικό Συμβούλιο μετέπειτα να ψηφισε τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.
  Με αποτέλεσμα εμείς να τοποθετηθούμε σε διαφορετικές με το αντικείμενο της ΔΑ θέσεις και μάλιστα στην περίπτωση μου εντελώς διαφορετικό και με αυτό που σπούδασα ,ενώ ενώ το ζήτησα και το δικαιούμουν βάση του προσοντολογίου, δε μου δόθηκε η ειδικότητα που σπούδασα αλλά η γενική του «Διοικητικού».

  Προτείνουμε εγώ και πολλοί συνάδελφοι μου που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα: <>

 • Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και εργαζομαι ως διοικητικος υπαλληλος στο δημο ωπου επεστρεψα μετα τον νομο περι <> Ζητω να μου δωθει το δικαιωμα να στελεχωσω δημοτικες αστυνομιες που εχουν αναγκη απο προσωπικο και να προσφερω για το επαγγελμα στο οποιο εκπαιδευτικα και αποδιδω καλύτερα. Ευχαριστώ.

 • καλο θα ηταν να κοιτατε τις αναγκες μιας υπηρεσιας και να μη γινονται ρουσφετολογικες μετακινησεις αποσπασεις η μεταταξεις

 • Καλημέρα, περιμένουμε την Κινητικότητα ωστε να αποκατασταθούν επιτέλους οι αδικίες και να επέλθει ισότητα μια και καλή. Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός και ενω είδαμε τους μισούς και παραπάνω συναδέλφους μας να γυρίζουν πίσω στις Υπηρεσίες και τις ζωές τους εμείς είμαστε όμηροι των ‘φορέων προέλευσης’. Είμαστε σε Υπηρεσίες καθόλα άσχετες με αυτά που σπουδάσαμε και με αυτά που εκπαιδευτήκαμε.
  1.Να μην συμπεριληφθεί λοιπόν στην Κινητικότητα η γνώμη του φορέα προέλευσης
  2.Να έχουμε προτεραιότητα οι υπάλληλοι που τέθηκαμε σε Διαθεσιμότητα να γυρίσουμε πίσω στις Υπηρεσίες μας προ Διαθεσιμότητας, είτε να υπάρχει μια έξτρα μοριοδότηση.
  3. Να μην επιτραπεί να γίνουν προσλήψεις ειδικά στις θέσεις οπου άδειασαν με την Διαθεσιμότητα (πχ.Δημοτική Αστυνομία) πριν δοθεί το δικαίωμα να επιστρέψουν όσοι θέλουν.

  Δεν αντέχουμε άλλο να ακούμε για αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων και εμείς μόνο να μένουμε ακλόνητοι στο προηγούμενο καθεστώς. Μετα τιμής

 • Να δοθεί η δυνατότητα σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που ο Δήμος προέλευσης επέλεξε τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, την επιλογή επανατοποθέτησης μας μέσω της επερχόμενης κινητικότητας σε άλλο Δήμο που έχει ανάγκες για Δημοτικούς Αστυνομικούς όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου προέλευσης.

 • Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και εργαζομαι ως διοικητικος υπαλληλος στο δημο ωπου επεστρεψα μετα τον νομο περι αποκαταστασης αδικιων .Ζητω να μου δωθει το δικαιωμα να στελεχωσω δημοτικες αστυνομιες που εχουν αναγκη απο προσωπικο και να προσφερω για το επαγγελμα στο οποιο εκπαιδευτικα και αποδιδω καλύτερα. Ευχαριστώ.

 • Το νομοθετικο πλαισιο της κινητικοτητας θα πρεπει πρωτιστος και αδιαμφισβητητα να στηριζεται στην συνοχη της οικογενειας. Υπαρχουν πολλοι υπαλληλοι, μιλω και για μενα προσωπικα που αγωνιστηκαν πολλα χρονια για να κατακτήσουν μια θεση στο δημοσιο, και μολις πετυχουν το σκοπο τους καλουνται να διαλυσουν την οικογενεια τους, επειδη πρεπει να εργαστουν σε αλλη πολη…προτεινω τα μορια για υπαλληλους με παιδια να ειναι αυξημενα, ετσι ωστε να εχουν την δυνατοτητα να εργαστουν στον τοπο που επιλεγουν. Το να ειναι καποιος ευχαριστημενος με την εργασια του εχει αμεση σχεση με την ψυχικη του αναταση, αρα αποδιδει πολυ καλυτερα, εξυπηρετει με ευδιαθεσια τον πολιτη και ολα λειτουργουν καλυτερα. Γνωριζω προσωπικη περιπτωση διορισμου πιυ η μανα διοριστηκε αθηνα, αφησε τα παιδια στο συζυγο και τη μητερα της αλλα τα προβληματα πιυ αντιμετωπισαν τα παιδια ηταν πολλα με τον τον αποχωρισμο της μανας για οχτω μηνες. Μεχρι τραυλθσμο επαθαν. Αθωες ψυχουλες. Πιστευω οτι κανεις δεν μενει ασυγκινητος απο τετοιες καταστασεις.
  Με τον τροπο της κινητικοτητας καταργηται, ευνουχιζεται θα τολμουσα να πω και το πελατειακο κρατος, πιυ θα πρεπει να παρακαλαει ο πολιτης τον εκαστοτε υπουργο για μια μεταθεση. Ο υπουργος πιυ θα σταματησει αυτη την καταντια, την αναξιοπρεπεια του ρουσφετιου, θα χαιρει ακρας ευγνωμοσυνης και πραγματικού σεβασμου.

  Η κινητιμοτητα κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να γινεται αμεσα και χωρις πολυ γραφειοκρατια. Να περναει π. Χ απο δυο σταδια μονο.

  Προτινω σχετικα με τις θεσεις κινητικοτητας να βγαινει προκυρηξη φυσικα στον ασεπ, ο οποιος ειναι ενας θεσμος αξιοκρατικος και υπολειπτομαι ιδιαιτερος,
  Και να παιρνουν μερος οι υπαλληλοι και να βγαινει αμεσα ο διορισμος-κινητικοτητα στην αλλη υπηρεσια.θα μπορουσε να καθοριστει-δημιουργηθει και συγκεκρημενη υπηρεσια ασεπ κινητικοτητας υπαλληλων. Ετσι ωστε να βγαινουν αμεσα τα αποτελεσματα.

  Μια τελευταια προταση ειναι ολες οι πολεις στις προκυρηξεις ασεπ με μορια να εχουν εντοποιοτητα. Ασχετα με την παραμεθοριο. Καποιος που ειναι απο καβαλα για παραδειγμα ολη η ελλαδα μπορει να συμμετεχει στην προκυρηξη για την καβαλα, αλλα ο καβαλιωτης δεν του δινεται η δυνατοτητα να διοριστει ουτε καν στις γυρω πολεις πχ ξανθη, δραμα, κομοτηνη γιατι εχουν εντοποιοτητα. Αυτο ειναι πολυ αδικο.

  Τελος να δωθουν οιμονομικα κινητρα για να στελεχωθουν καλυτερα τα νησια και οι παραμεθοριες περιοχες. Τα μισθοι ειναι πολυ μικροι για να αλλαξει καπιιος τοπο κατοικιας κ να παει σε παραμεθοριο με ενοικιακια και λοιπα.

  Ευχομαι να παρετε τις καλυτερες αποφασεις με γνωμονα παντα την εξυπηρετηση του πολιτη, την εντοπιοτητα του υπαλληλου, τη ψυχολογια των παιδιων, την καταργηση της γραφειοκρατιας και την εδραιωση της αξιοπρεπειας. Ευχαριστω που μας δινεται την ευκαιρια να εισακουστει η αποψη μας.

 • Αν κάποιος δημοτικός υπάλληλος έχει ήδη μια φορά μεταταχθεί βάσει της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας (άρθρο 51, παρ.8 του ν. 4250/2014), θα μπορούσε να κάνει χρήση το νέο θεσμικό πλαίσιο περί κινητικότητας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση;

 • Όταν καταργήσετε τις οργανικές θέσεις, αναγνωρίσετε την προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, παύσετε να ποινικοποιείται την παράλληλη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, όταν καταλάβετε ότι δεν είναι κτήμα της υπηρεσίας ο δημόσιος υπάλληλος, αλλά κάνει οποιαδήποτε δουλειά για να επιβιώσει, όταν πάψετε να διακρίνετε τους υπαλλήλους σε ειδικές κατηγορίες (πχ δικηγόροι – μηχανικοί), όταν αναγνωρίσετε το δικαίωμα του μηχανικού ΤΕΙ να μην ασφαλιστεί υποχρεωτικά στον ΟΠΑΔ, ο οποίος δεν υπάρχει, αφού ασφαλίζεται ήδη στον ΕΟΠΠΥ από την ιδιωτική του εργασία, ενώ απαλλάσετε το μηχανικό ΑΕΙ (ΤΣΕΜΕΔΕ), όταν καταλήξετε σε τελικές σταθερές αποφάσεις σε κάθε θέμα που ασχολείστε, όταν διοίκηση κάνει ο άξιος & όχι ο έχων πολύ προϋπηρεσία, όταν πάψετε να μοριοδοτείτε την εντοποιότητα & την ταυτόχρονη εργασία δύο συζύγων, όταν δεν μοριοδοτείται την άνεργη σύζυγο, όταν τιμωρείτε τον πολύτεκνο με τα 6 μέλη στην οικογένεια, τον οποίο υπερφορολογείτε χωρίς κανένα ελαφρυντικό, όταν προσλάβετε εργάτες για να εργαστούν στο δημόσιο, όταν καταλάβετε ότι το ωράριο των υπηρεσιών σας, πρέπει να είναι σε δύο βάρδιες με ενίσχυση της απογευματινής βάρδιας, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι, όταν οι υπηρεσίες σας έχουν συγκεκριμένους στόχους λειτουργίας, όταν πάψει η παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση, όλων των πολιτικάντιδων, όταν υπηρεσία γίνει παραγωγική & παράγει κέρδος, που είναι στόχος όλων των επιχειρήσεων, όταν η δομή της υπηρεσίας αλλάζει βάσει των συνθηκών περιβάλλοντος, τότε θα μιλάμε για δημόσια υπηρεσία.

 • Ας γίνει μία πραγματικά εθελοντική κινητικότητα και όχι μόνο στα έγγραφα. Στους ΟΤΑ εάν συνεχίσετε να ζητάτε σύμφωνη γνώμη Δημάρχου ή Δντη, για την μετακίνηση κάνεις δε θα μπορεί να μετακινηθεί ακόμα και αν τα προσόντα του το επιτρέπουν. Το πιο σύνηθες είναι να δίνουν αρνητικές απαντήσεις λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Επομένως ο υπάλληλος εγκλωβίζεται και η μόνη λύση είναι να βρείς τον «κατάλληλο» άνθρωπο για να πετύχεις μετακίνηση. Μέχρι σήμερα αυτό ισχύει. Αλλάξτε την παθογένεια αυτή. Δώστε το δικαίωμα να επιλέγει η υπηρεσία υποδοχής τον υπάλληλο χωρίς εμπόδια από την υπηρεσία προέλευσης. Αν εχει τα προσόντα ας έχει την δυνατότητα να επιλέξει την σταδιοδρομία του. Ένας υπάλληλος ευτυχισμένος αποδίδει περισσότερο….

 • Το οικονομικό κίνητρο είναι σημαντικός παράγοντας, επιπλέον η παροχή στέγης ειδικά σε όσους έχουν οικογένειες και μικρά παιδιά θα ενθάρρυνε οικογενειάρχες να μετακινηθούν από μεγάλα αστικά κέντρα.Τέλος θα ήταν ανθρώπινο να δοθεί η δυνατότητα και στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν στα καταστήματα κράτησης παρά τη θέλησή τους να μετακινηθούν σε θέσεις του δημοσίου ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα.

 • Παρακαλώ όπως εξετασετε τη δυνατότητα μετάταξης και Στρατιωτικών που έχουν πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ.Νομίζω το έχουν προτείνει και ενώσεις στρατιωτικών αλλά με βασική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 25ετη πραγματική υπηρεσία στο στράτευμα.

 • Η Δημοτική Αστυνομία είναι ελλιπή και ανίσχυρη(εκτος απο 1-2 δημους),είτε απο τεχνικές υποδομές αλλά και από ανθρώπινο προσωπικό.Για να φτάσει στο επίπεδο του 2013 θα πρέπει να γίνουν 2800 καινούριες προσλήψεις που και τότε θεωρούνταν αδύναμη!

  Το λιγοστό προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας να να μετακινηθεί στην ΕΛ.ΑΣ και στα καθήκοντα που διέπουν τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ για την ενίσχυση της υπηρεσίας αυτής!

 • Η οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλου, εφόσον το θέλει ο ίδιος, να γίνεται βάσει μορίων τυπικών προσόντων, προϋπηρεσίας, οικ. κατάστασης και ο υπάλληλος που θα «κερδίζει» την θέση να μετακινείται άμεσα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Εξάλλου οι αιτήσεις ανά θέση μπορεί να είναι πολλές, αλλά τελικά μόνο ένας υπάλληλος θα μετακινείται!
  Επίσης να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι στην κινητικότητα χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της υπηρεσίας τους στο να υποβάλλουν αίτηση.

 • Πολύ σωστη τοποθέτηση!!!!

 • Παρακαλώ να εξεταστεί και η δυνατότητα να αποκατασταθεί η αδικία των τριτέκνων σχολικών φυλάκων που υποχρεώθηκαν να γίνουν βοηθοί θαλάμων -τρατματιοφορείς,στα νοσοκομεία κσι εγκλωβίστηκαν σε έναν κλάδο και ειδικότητα που δεν επέλεξαν, χωρίς δυνατότητα επιστροφής στον φορέα και στην ειδικότηρα τους.
  Είναι οι μόνοι διαθέσιμοι υπάλληλοι που παραμένουν σε αυτή την άδικη κατάσταση .

 • ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΛ. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.Reference

  • Δηλαδή ένας ή μία που έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ και είναι υπάλληλος σε Υπουργείο θεωρείτε έμπειρος εργασιακά σύμφωνα με το πτυχίο του;
   Μήπως έχει παρεξηγηθεί – ευτελισθεί η έννοια της εκπαιδευτικής βαθμίδας;
   Μία τέτοια περίπτωση για παράδειγμα δεν αντικατοπτρίζετε σε εργασιακή εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί επειδή έχει ένα πτυχίο (τις περισσότερες φορές άσχετο με το αντικείμενο εργασίας) να θεωρείται και έμπειρος.

 • Εργαζομαι στην τριτοβαθμια εκπαιδευση ως αποσπασμενος εκπαιδευτικος σε πανεπιςτημιο στην θεςςαλονικη και καλυπτω θεση Καθηγητου δεπ που εδω και μια διετια εχει βγει στην συνταξη..Διοριστηκα σε αλλη βαθμιδα (πρωτοβαθμια)μα τα προσοντα που απεκτηςα στην συνεχεια με εφεραν με αποσπαση στο πανεπιστημιο.Ειναι δυνατον απο την στιγμη που φαινεται αυτη η ελλειψη στα Σεφφαα να μας δωσει το υπουργειο την δυνατοτητα να εχουμε μια πενταετη τουλαχιστον αποσπαση με εμφαση την οριστικη μας μεταταξη;το πανεπιστημιο απο την στιγμη που μας εχει ολους τοποθετησει σε θεσεις που εχουν (χηρεψει) μπορει να δωσει στο υπουργειο παιδειας την δυνατοτητα με μια αιτηση να μας κανει την κινητικοτητα;

 • Πολλές εθελοντικές μετατάξεις υπουργείων-πανεπιστημίων αναφέρουν ότι στο πεδίο εφαρμογής της παραπάνω διάταξης δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Δήμων, οι δικαστικές οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι∆ΟΧ) Υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών ή Ν.Π.∆.∆. και γενικώς υπάλληλοι που δεν υπάγονται στον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 52 2007, ΕΚ 26 Α /09-02-2007). Αφού και οι Ο.Τ.Α. είναι Ν.Π.Δ.Δ. γιατί γίνεται αυτή η διάκριση και οι υπάλληλοι των Δήμων να μην μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης? Επίσης θα ήθελα μα ρωτήσω το ΦΕΚ 1127/12-06-2015 που αφορά τον καθορισμό των κριτηρίων-μοριοδότησης για την διαδικασία επιλογής των μετακινούμενων υπαλλήλων ισχύει?

 • Κριτήριο για την μετακίνηση να είναι τα προσόντα των υπαλλήλων (τίτλοι σπουδών,εργασιακή εμπειρία) , και όχι η ειδικότητα που έχουν ή τη σύμφωνη γνώμη των φορέων προέλευσης διότι το σύνηθες είναι αρνητική απάντηση λόγω υπηρεσιακών αναγκών.Δώστε το δικαίωμα να επιλέγει η υπηρεσία υποδοχής τον υπάλληλο χωρίς εμπόδια από την υπηρεσία προέλευσης.

 • Στην εθελοντική κινητικότητα των υπαλλήλων πρέπει να αφήνουμε τον υπάλληλο να κινείται ελεύθερα χωρίς την θετική γνώμη του φορέα προέλευσης. Τον «ικανό» και «καλό» υπάλληλο κανένας Δντής, Δήμαρχός ή Πρόεδρος ΔΣ δεν τον αφήνει να φύγει από την υπηρεσία του. Αποτέλεσμα αυτού ο εγκλωβισμός του υπαλλήλου. Αφήστε τους υπαλλήλους να επιλέγουν αν θα μείνουν ή αν θα μετακινηθούν. Αφήστε τους φορείς υποδοχείς να επιλέγουν με αξιοκρατικά κριτήρια τους υπαλλήλους τους. Δώστε ένα πραγματικό εθελοντικό χαρακτήρα στην όλη κινητικότητα.

 • Εφόσον ένας από τους στόχους της προτεινόμενης πολιτικής για την κινητικότητα είναι η επιλογή εργαζομένων να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα ή χώρους της διοίκησης όπου κρίνουν ότι με βάση τις ικανότητές τους, τις
  γνώσεις και την τεχνογνωσία τους μπορούν να συνεισφέρουν καλύτερα, ελπίζουμε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα σε πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας μετατάχθηκαν σε διάφορους τομείς του δημοσίου τομέα (κέντρα κράτησης, υπηρεσίες ασύλου, περιφέριες κτλ), να στελεχώσουν τις επανασυσταθείσες θέσεις κλάδων δημοτικής αστυνομίας. Ειδικότερα και για τους υπαλλήλους εκείνους που επέστρεψαν δυνάμει των σχετικών διατάξεων στους οικείους δήμους όπου και δεν συστήθηκε δημοτική αστυνομία, να τους δοθεί η δυνατότητα να στελεχώσουν δημοτικές αστυνομίες άλλων δήμων. Υπάρχει αυτή την στιγμή έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό που θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε υποστελεχωμένες θέσεις δημοτικής αστυνομίας αντί να απασχολείται σε τομείς και αντικείμενα αλλότρια με το εργασιακό του προφίλ χωρίς να το επιθυμεί.

 • Θεωρω οτι θα πρεπει να μην σταθουν εμποδιο τα τυπικα προσοντα ενος υπαλληλου αλλα να μετρησουν τα ουσιαστικα προσοντα που αποδεικνυονται με τιτλους σπουδων και χρονια προσφορας και εργασιακης εμπειριας ·Επισης να μην εξαρταται η μετακινηση απο τον φορεα προελευσης·

 • Ειμαι Δημοτικός Αστυνομικός και με την τωρινή κατάσταση που υπάρχει στην υπηρεσία της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ειναι αδυνατο να φερει εις πέρας πολλές απο τις αρμοδιότητες της δια τους εξης λόγους: 1.Πλεον το ενστολο προσωπικο της απαρτιζεται απο περιπου 700 ατομα(3500 προ καταργησης) και υπάρχει τρομερή έλλειψη προσωπικού σε όλες ανά την Ελλάδα υπηρεσίες με αποτέλεσμα το εν λόγω σώμα να υπολειτουργεί. Μόλις το 1/3 του συνόλου των Δημοτικών αστυνομικών επέστρεψε στις παλιές θέσεις, 2.το προσωπικό της αντιμετωπιζει απειθειες,προπηλακισμούς,αντίσταση,απειλές κατα ζωής,επιθέσεις κτλ καθως άοπλη και με πολλα νομικά κενα, 3.Ο συγκεκριμένος θεσμός στα πλαίσια της διαστρωμάτωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Ελλάδα είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Οι δήμοι έχουν σαν αποτέλεσμα ο εκάστοτε δημοτικός αστυνομικός να είναι έρμαιο των κάθε Δημάρχων-Αντιδημάρχων και Σχεδόν όλοι οι δήμοι με αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου ‘φορτώνουν’ κατά το δοκούν αρμοδιότητες με βάση τα δικά τους συμφέροντα ή ιδεοληψίες, 4. πολύ συχνά η χρειάζεται και η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ για αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

  Θεωρώ οτι για να αξιοποιηθούν αποδοτικά οι εν λόγω υπάλληλοι θα πρέπει να επαναμετακινηθουν στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ ειδικα τωρα που βγήκε και η τροπολογία για των διαχωρισμό(Ειδικοί Φρουροί ή Πολιτικό Προσωπικό) των πρώην δημοτικών αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ

 • Ανδρέου Παναγιώτης πρώην Δημοτικός Αστυνομικός Δήμου Θηβαίων
  Καταρχήν συγχαρητήρια στον κο Βερναρδάκη για την πρωτοβουλία του να θέσει σε σωστές βάσεις όλο αυτό το κομμάτι της δημόσιας διοίκησης.
  Κάποιες σύντομες επισημάνσεις:α)όλοι οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι -σωστά- θέτουν ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος της σύμφωνης γνώμης του φορέα προέλευσης διότι λόγω της υποστελέχοσης όλων των υπηρεσιών μετά τις αθρόες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων θα επικαλούνται ακριβώς αυτόν το λόγω και δεν θα γίνουν παρά ελάχιστες μετακινήσεις με τους «γνωστούς τρόπους» β)θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία για τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσημότητα και αναγκαστικά μετακινήθηκαν εκτός του τόπου κατοικίας τους να επανέλθουν-εάν το επιθυμούν- στην υπηρεσία απο την οποία προήλθαν ή σε άλλη υπηρεσία του τόπου κατοικίας τους και γ)να προβλεφθεί ότι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσημότητα εάν στο μέλλον παραστεί ανάγκη για έκ νέου διαθεσημότητα υπαλλήλων -που το απεύχομαι – να μην συμπεριληφθούν.
  Σας ευχαριστώ

 • Να συμπεριληφθουν κ οι Δικαστικοι γραμματεις.Δικαιο ειναι το δικαιωμα να δοθει σε ολους τους εργαζομενους του δημοσιου.

 • Να δωθεί δικαίωμα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ανεξαρτήτου φορέα προέλευσης, να στελεχώσουν τις υπηρεσίες δημοτικής αστυνομίας που επανασυστήθηκαν και έχουν άμεση ανάγκη από προσωπικό. Εκτελούμε καθήκοντα αυτή τη στιγμή για τα οποία δεν έχουμε εκπαιδευτεί και δεν είναι ο τομέας μας.Θέλουμε να βοήθησουμε, δώστε μας αυτήν την ευκαιρία.

 • Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και εργαζομαι ως διοικητικος υπαλληλος στο δημο ωπου επεστρεψα μετα τον νομο περι Ζητω να μου δωθει το δικαιωμα να στελεχωσω δημοτικες αστυνομιες που εχουν αναγκη απο προσωπικο και να προσφερω για το επαγγελμα στο οποιο εκπαιδευτικα και αποδιδω καλύτερα. Ευχαριστώ.

 • κ. Υπουργέ

  Όπως βλέπετε σε ένα νομοσχέδιο για την κινητικότητα απασχολεί περισσότερο το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας! ένα θέμα που το έχετε αφήσει στην τύχη του.
  Αυτή τη στιγμή το πρώην προσωπικό της ΔΑ είναι σκορπισμένο στους 5 ανέμους και αν ο θεσμός πραγματικά εξυπηρετεί πρέπει να γίνει μία «διόρθωση» δίνοντας μέσω της κινητικότητας το δικαίωμα επιστροφής στη ΔΑ από όλους τους φορείς. Διαφορετικά όλοι να πάνε πίσω στην ΕΛΑΣ που έχει τις υποδομές.

 • Να συμπεριληφθουν στο μέτρο της κινητικότητας οι Ι.Δ.Α.Χ. γραμματείς των Δικαστηρίων. Δεν πρέπει να αποκλείονται οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι από τη διαδικασία.

 • Θεωρώ σημαντικό να συμπεριληφθούν και οι ΙΔΑΧ των δικαστηρίων.

 • Κ ΥΠΟΥΓΡΕ

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΝΠΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ( ΜΕ ΤΟ 100% ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ), ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ ΝΠΔΔ .

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
  Είμαι δημοτικός αστυνομικός,εαν δεν επιστραφεί στις θέσεις του ΟΛΟ το πρώην προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας ο συγκεκριμενος θεσμός δεν θα μπορεί να δουλέψει!Δεν μπορεί μια υπηρεσία να υπάρχει μόνο και μόνο για το »ψώνιο» μιας ομάδας-κλίκας δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι για τον δικό τους συμφέρον ξέρανε οτι θα έχουν θέσεις διευθυντών,υποδιευθυντων,τμηματαρχών κτλ!Οι περισσότεροι θέλουμε να δουλέψουμε με αξιοπρεπεια,κυρος και με εφόδια απέναντι στους πολίτες και σε αυτή την υπηρεσία δεν μπορούμε!
  ΕΠΙΘΥΜΟΎΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ!
  Σας ευχαριστώ πολύ!

 • Απο σχολικος φυλακας μεταταχθηκα σαν μεταφορεας ασθενων σε αλλο νομο απο αυτον που ειναι το σπιτι μου .Περιμενω οτι η κινητικοτητα θα με βοηθησει να γυρισω στο σπιτι μου και σε μια αλλη θεση αναργνωριζοντας το πτυχιο εκπαυδευτικου που κατεχω.Το οτι δουλευω σε νοσοκομειο να μη σημαινει οτι στερουμε αυτο το δικαιωμα,Ευχαριστω.

 • Κύριε Υπουργέ
  Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στην κινητικότητα και στους σχολικούς φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται σαν βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.Είναι μια υπόσχεση που είχε δώσει ο προκατοχός σας κος Κατρούγκαλος όταν έφτιαξε τον νόμο για την αποκατάσταση των αδικίων Τώρα λοιπόν είναι στην δική σας ευκαίρια η αποκατάσταση αυτής της αδικίας!!!

 • υποσχεσεις και διαβουλευση μηπως ειναι οψεις του ιδιου νομισματος?εγω σχ.φυλακας μεταφερθηκα ετσιθελικα σε ενα αντικειμενο εντελως ασχετο με την εκπαιδευση μου ως βοηθος νοσοκομου εδω και εναμισι χρονο και πιστευω οτι μετα την υποσχεση κατρουγκαλου οτι θα επιστρεψουμε στις θεσεις μας ειναι μια μεγαλη ευκαιρια μεσω αυτης της κινητικοτητας να αποκατασταθει μια αδικια και μια τελειως αστοχη μορφη μεταταξης στην ιστορια του ελληνικου δημοσιου.

 • Κυριε υπουργε ειμαστε μια ομαδα ταλαιπωρημενων ανθρωπων πρωην σχολικοι φυλακες που μεταταχθηκαμε στα νοσοκομεια και εργαζομαστε ως βοηθητικο υγειονομικο προσωπικο χωρις καποια εξιδικευση και πολλα προβληματα!Δωστε λοιπον το δικαιωμα κινητικοτητας σε αυτη τη μεριδα ανθρωπων για να αποκατασταθουν οι αδικιες.Ειναι μια υποσχεση που εδωσε ο κ. Κατρουγκαλος για αποκατασταση αδικιων!Δωστε μας αυτη την ευκαιρια! Ενας χαρουμενος υπαλληλος ειναι ενας αποδοτικος υπαλληλος!

 • Κυριε υπουργε, ειμαι πολυτεκνη μητερα πρωην σχολικος. φυλακας που εργαζομαι σαν βοηθειτικο υγειονομικο προσωπικο σε νοσοκομειο. Θσ ηθελα να μας δωσετε την δυνατοτητα μεσω της κινητικοτητας να επιστρεψουμε στα σχολεια που εργαζομασταν τοσα χρονια, οσοι το επιθυμουν. ωστε να αποκαταστησετε μια τεραστια αδικια που εγινε εις βαρος μας και μετακινηθηκαμε υποχρεωτικα σε εναν φορεα τελειως αγνωστο απο το δικο μας αντεικιμενο εργασιας!

 • κ. Υπουργέ
  Καταργήστε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (για μεταθέσεις-μετατάξεις-αποσπάσεις) έναν θεσμό του χθες-αναχρονιστικό με αδιαφάνεια και με άσκοπο κόστος(πληρωμή μελών) για το κράτος μας.
  Το μόνο που εξυπηρετούν είναι το πελατειακό κράτος, δηλ. ένα από τα τελευταία προπύργια κομματικών εξυπηρετήσεων, καθώς κανένας δεν ελέγχει τις αποφάσεις τους. Γιατί εξαιρούνται οι αποφάσεις τους από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ? Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την Ελλάδα μας εν έτη 2016 να υπάρχουν αυτά τα «καπετανάτα – τσιφλικάτα» που έχουν την αίσθηση πως είναι μαγαζάκι του πατερά τους και νομίζουν πως ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος είναι ¨κτήμα¨ τους.
  Το Δημόσιο συμφέρον και η κοινή λογική λέει για τον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό της οικογένειας και το δικάιωμα στα μέλη τους να συνοικούν, π.χ τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες , συνηπηρέτηση, κλπ.
  Ευχαριστώ.

 • Η κινητικότητα είναι απολύτος απαραίτητη στο Δημόσιο Τομέα. Ελπίζω σε αυτή να εννοείται και τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ. Αν ανοίξουν οι διαδιακασίες θα λυθούν πολλά προβλήματα. Συνεχίστε έτσιReference

 • Θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ. Εργάζομαι στο ΓΝ Παπαγεωργίου ΝΠΙΔ ως ΙΔΑΧ, πληρώνομαι απο το κράτος συμμετέχουμε στο ΕΣΥ, ΑΛΛΑ δυστηχώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε ενδεχόμενες μετακινήσεις των υπαλλήλων. Ας ανοίξουν οι διαδικασίες, ώστε και ο φορέας να μπορεί να δεχθεί άτομα, αλλά και οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να μετακινηθούν να μπορούν. Ευχαριστώ και στηρίζουμε όποια προσπάθεια είναι σε σωστοί κατεύθυνση.

 • Αξιότιμε κ. Υπουργέ

  Η υπηρεσία,στους περισσότερους δήμους που υπάρχει η Δ.Α ασχολείται κυρίως με 2-3 αρμοδιότητες διότι οι ποιο πολλές έχουν ποινικού χαρακτήρα και συνέχεια χρειαζόμαστε και την συνδρομή της ελ.ας για να φέρουμε εις περας αρμοδιότητες της Δ.Α.Δεν ειναι δεκτό,ουτε απο εμας αλλα ουτε και απο τους πολίτες μια υπηρεσία να ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ υπο το βάρος των φορολογουμενων πολιτών και εμεις οι Δημοτικοί Αστυνομικοί το ξέρουμε.
  Θέλουμε να δουλεύουμε με αποδοτικοτητα,αξιοπιστία και ασφάλεια!
  Το μεγαλύτερο μέρος των Δημοτικών Αστυνομικών θέλει την επαναφορά τους στην Ελληνική Αστυνομία.
  Σας ευχαριστώ πολύ!!

 • Υπάρχουν πολλοι πρωην Δημοτικοι Αστυνομικοί που εργαζονται σε Περιφερειες, Εφορείες, Τελωνεια, Φυλακες, ΕΛ.ΑΣ, στους Δήμους και επιθυμουν να γυρισουν στην Δημοτική Αστυνομία που επανιδρυθηκε, να τους δοθεί η ευκαιρία με την κινητικότητα.

 • Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στην κινητικότητα και στους σχολικούς φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται σαν βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.Είναι μια υπόσχεση που είχε δώσει ο προκατοχός σας κος Κατρούγκαλος όταν έφτιαξε τον νόμο για την αποκατάσταση των αδικίων Τώρα λοιπόν είναι στην δική σας ευκαίρια η αποκατάσταση αυτής της αδικίας!!!Reference

 • Παρακαλουμε παρα πολυ να μας δικαιωσετε και μας τους σχολικους φυλακες που εχουμε μεταταχθει αναγκαστικα στα νοσοκομεια!!! Προσωπικα το εχω παρα πολυ μεγαλη αναγκη να γυρισω στη δουλεια που ειχα εκπαιδευτει τοσα πολλα χρονια και ημουν παρα πολυ χρησιμη σε αυτα που προσφερα!!!! Αντιθετα αισθανομαι πως δε μου ταιριαζει καθολου και δε προσφερω στο τομεα που με εβαλαν αναγκαστικα να μεταταχτω και ετσι εκβιαστικα!κοντευω να χασω τη ψυχικη μου υγεια!

 • ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΤΟΥ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.

 • Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να ικανοποιηθεί επιτέλους το αίτημα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν κυρίως στα Καταστήματα Κράτησης αλλά και σε άλλους φορείς, και να τους δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στις Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας στις οποίες προσελήφθησαν, εκπαιδεύτηκαν και πρόσφεραν επι σειρά ετών. Από τη στιγμή, μάλιστα, που είναι πανθομολογούμενο ότι οι Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας ανά την Ελλάδα είναι υποστελεχωμένες και χρήζουν άμεσης ενίσχυσης.
  Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε τέλος στο «Γολγοθά» που ανεβαίνουν χιλιάδες οικογένειες μετά την ακατανόητη και άδικη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας από τους «εξυγιαντές» της προηγούμενης κυβέρνηση.
  Ευχαριστώ πολύ

 • Να δοθεί το δικαίωμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικοτητας στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες μετά την καταργήση τους και δεν μπόρεσαν ως τώρα να επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις (όπως καταστήματα κράτησης , αποκεντρωμενες διοικησης , υπουργείο εμπορίου ,οικονομικών κτλ).
  Επίσης καλό θα ήταν να δοθεί και το δικαίωμα σε όσους νυν δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τα απαραίτητα προσόντα να μπορέσουν να ενταχθούν και να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσιες

 • Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

 • ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΘΗΣΑ Δ.Α. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Δ.Α.ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ Σ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ.

 • θα ήταν σωστό να μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία και υπάλληλοι Ν.Π.Ι.Δ που ανήκουν στο Δημόσιο.

  • Από Αναπτυξιακή Α.Ε. σε Υπουργείο π.χ.;

 • Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

  Είμαι δημοτική υπάλληλος, ΙΔΑΧ, συγκεκριμένα σχολική φύλακας που είχα απολυθεί και επέστρεψα σε επανασυσταθείσα θέση με το Ν. 4325/ A.47/11/05/2015. Είμαι πτκυχιούχος ΑΕΙ,ECDL(CORE 7 MODULES), I-SKILLS,ETS TOEIC Certificate of Achievement. Επιπλέον έχω εγγραφεί και παρακολουθώ το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό ΠΜΣ «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Με το παρόν νομοσχέδιο πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε υπάλληλο να ενταχθεί στην κινητικότητα ανεξαρτήτως ειδικότητας, προκειμένου να αξιοποιηθεί με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα. Είναι βέβαιο, ότι ο νομοθέτης θα μεριμνήσει για την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών με στόχο την αποδοτικότητα- αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  Σταυρούλα Πατσουράκη

 • Στους δήμους που δεν επανασυστηθηκε η δημοτική αστυνομία να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στην ελληνική αστυνομία από τους συναδέλφους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς. Δεν εκπαιδευτηκαμ να βαράμε σφραγίδες σε χαρτιά αλλά να αγωνιζόμαστε έξω για τους συμπολίτες μας.
  Επίσης σε θέματα συνυπηρετησης με συζυγο ενστολο η δημοσιο υπαλληλο να μην απαιτείται σύμφωνη γνώμη του κάθε δημάρχου αλλά να γίνεται μέσω του υπουργείου εσωτερικών απευθείας χωρίς καθυστερήσεις
  Χωρίζονται οικογένειες κ αυτό είναι απαράδεκτο.

 • Είμαι πρώην σχολικός φύλακας έχω μεταταχθει (αναγκαστικά) σε δημόσιο νοσοκομείο στη θέση του τραυματιοφορεα .Προεκλογικα δεσμευτηκατε ότι θα αποκαταστήσετε τις αδικίες. Οι άλλοι σχ. φύλακες δικαίως τακτοποιήθηκαν. Οι υπολοιποι που θέλουμε να φύγουμε απ τα νοσοκομεία γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να επανέλθουμε στις θέσεις μας; Αυτό το νομοσχέδιο είναι η ευκαιρία να πραξετε όσα υποσχεθήκατε.

 • ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ», ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 • για μας τους σχολικους φυλακεςπου μεταταχθηκαμε αναγκαστικα στα νοσοκομεια και για αυττους που αναγκαστηκαν ελλειψη θεσεων στο τοπο τους να φυγουν σε αλλο νομο να δωθει η δυνατοτητα κατα προτεραιοτητα να φυγουν απο τα νοσοκομεια οσοι επιθυμουν και να γυρισουν στα σπτια τους αυτοι που ξενιτευτηκαν

 • Είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός (ΔΑ) που υπηρετώ τώρα πια (αναγκαστικά) σε κατάστημα κράτησης. Είμαι από αυτούς που ενώ είχαμε αναγνωρισμένο το πτυχίο μας ως ΔΑ υποβιβαστίκαμε(!!!) προκειμένου να έχουμε εργασία (από ΤΕ σε ΔΕ εξωτερικός φρουρός). Αναμένω, όπως και πολλοί άλλοι την «αποκατάσταση των αδικιών» μέσω της κινητηκότητας, μέσω της επιλογής, όλων όσων έχουν υποστεί αναγκαστική μετακίνηση (ανεξαρτήτως φορέα), σε δήμους της επιλογής μας.
  Υπάρχουν Δήμοι που δεν επανασυστήσαν Δημοτική Αστυνομία (ενώ το επιθυμούσαν και το επιθυμούν) λόγω μη ικανού αριθμού ΔΑ που επέστρεψαν από την ΕΛ.ΑΣ με τον ν. 4325/2015. Ελπίζουμε να δοθεί, αναδρομικά η επιλογή της επανασύστασης, καθώς και μέσω της κινητηκότητας να επιστρέψουμε, όσοι επιθυμούμε, στην υπηρεσία που επιθυμούμε και έχουμε εκπαιδευτεί.

 • Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

  Είμαστε πρώην σχολικοί φύλακες, που μεταταχθήκαμε στα νοσοκομεία και εργαζόμαστε σαν βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
  Αρκετοί από μας είμαστε πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και περιμένουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της κινητικότητας, για να αξιοποιήσουμε τα προσόντα μας και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό του εαυτού μας.Περιμένουμε με την κινητικότητα να αναγνωριστούν τα πτυχία μας και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.
  Κριτήριο να είναι τα προσόντα και όχι η ειδικότητα που έχουμε ή η σύμφωνη γνώμη των φορέων προέλευσης, γιατί είναι σύνηθες το φαινόμενο να δίνουν αρνητικές απαντήσεις με το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών και να γίνονται σε αντίθεση μόνο ρουσφετολογικές μετακινήσεις.
  Επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους που εργάζονται σε άλλο νομό να επιστρέψουν στον τόπο τους, γιατί εκτός από την ταλαιπωρία που υπόκεινται, έχουν και μεγάλο οικονομικό κόστος.
  Σας ευχαριστώ.

 • Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς οποιουδήποτε φορέα να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους για να μην συνεχίζει να υπάρχει σαφή διάκριση στην ισότητα μεταξύ των ίδιων υπαλλήλων. Είχε ξεκινήσει να φαίνεται η αποκατάσταση της αδικίας με το «παλιό» παράλληλο πρόγραμμα αλλά με το «νέο» παράλληλο χάθηκε. Ελπίζω αυτή η κινητικότητα να μην είναι σαν την προηγούμενη.

 • Καθώς ο τομέας της παιδείας «πονάει» και δεν επιτρέπονται προσλήψεις για οικονομικούς λόγους, γιατί να μην δοθεί το δικαίωμα σε υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης που έχουν πτυχίο εκπαιδευτικού, και ειδικά με μεταπτυχιακές σπουδές, να μεταταγούν στο Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδευτικοί; Νομίζω, ότι έτσι θα αξιοποιηθούν καλύτερα οι γνώσεις των υπαλλήλων και επίσης, θα εξυπηρετηθούν και οικονομικοί στόχοι του Κράτους. Ευχαριστώ.

 • Παρακαλω να αποκατασταθει η αδικια εις βαρος των σχολικων φυλακων οπου εκβιαστικα μετακινηθηκαμε στα νοσοκομεια και μας υποβαθμισαν κανοντας τη δουλεια των ΥΕ ενω ειμαστε ΔΕ.Μας ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να δεχτουμε μια δουλεια που πρεπει να τη θελει να την κανει καποιος.Ο ανθρωπινος παραγοντας που ειναι?Αυτο το ΔΗΜΟΣΙΟ θελετε?Ευχαριστω.

 • Κε Υπουργέ
  Τον Ιούλιο του 2013,ο Κυρ.Μητσοτάκης με τον ν.4172/2013 πέρασε εναν νόμο που συμφωνα με την έκθεση της νομοπαρασκευαστική Επιτροπής της Βουλης ήταν ο πλέον διαχρονικά αντισυνταγνατικός & παράνομος νόμος που εισήχθη και ψηφήστηκε στη Βουλή,καταργώντας οριζόντια για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οργανικες θέσεις Δημοσίων υπαλλήλων που ειχαν διορισθεί υπο τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ,ανατρέπωντας την ζωη,την οικονομία και την οικογενειακή γαλήνη των εργαζομένων.
  Στις 13/02/2015 στην ΕΚΔΔΑ,σε ενημερωση προς πλήθος ¨διαθεσίμων¨,ο προκάτοχός σας Κος Κατρούγκαλος,δεσμεύτηκε για τους πρώην Σχολικούς Φύλακες και νυν μεταταχθέντες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,οτι θα τους βάλει στην κινητικότητα που θα γινει απο το ΥΔΜΗΔ σε βάθος εξαμήνου,λέγοντας για αυτους(νοσοκομειακούς) ¨το ξερω οτι κανατε αιτηση για τα νοσοκομεία μην έχοντας άλλη επιλογή με το μαχαίρι στο λαιμό,αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω τωρα για εσάς ειναι να σας κάνω απο ΥΕ σε ΔΕ και να σας βάλω στην κινητικοτητα που θα γινει εως τον Σεπτέμβριο¨
  Η αποκατάσταση της αδικίας πρέπει να ολοκληρωθεί όπως είχε υποσχεθεί ορθώς ο Κος κατρούγκαλος.
  Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που εργαζονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά απο τις οικογένειές τους ,με παιδιά να σπουδάζουν σε άλλες πόλεις,μονογονεΐκες χωρις άλλους πόρους μόνο μ ενα μισθο ο οποίος εξαντλείται στα ενοικια κλπ.
  Δώστε το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους που ¨διέλυσαν¨τα σπίτια τους λόγω της ανάγκης για εργασία που δεν ηταν επιλογη τους η απομάκρυνση απο την οικογενειακή εστία να επιστρέψουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  Δώστε το δικαίωμα στην συμμετοχή στην κινητικότητα στους Σχολικούς φύλακες νυν τραυματιοφορείς,με βασικό κριτηριο την εντοπιοτητα ουτως ωστε να μην διαλυονται οικογενειες,τυπικα και ουσιαστικά προσόντα,εμπειρία,προυπηρεσια και τυχον προσθετα προσόντα όπως πτυχια ΑΕΙ & ΤΕΙ,πιστοποίηση Η/Υ ,οι οποιοι ειναι αρκετοι στον κλάδο μας και μπορούν να στελεχώσουν επάξια κενες θέσεις του Δημοσίου Τομέα.Είναι άδικο να μένουν αναξιοποίητοι.
  Συμμετοχή των πρώην Σχολικών Φυλάκων νυν Βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού στην κινητικότητα,άρση της αδικίας εις βάρος των.ισες ευκαιρίες για όλους,ισονομία και αξιοκρατία

 • Ειμαι πρωην δημοτικος αστυνομικος και εργαζομαι ως σωφρονιστκος υπαλληλος και σε υπηρετω σε αλλη πολη, μακρυα απο το σπιτι μου. Θα ηθελα να μας δωθει η δυνατοτητα επιστροφης μας στη Δημοτικη Αστυνομια στο Δημο οπου ανηκουμε. Σε περιπτωση μη επανασυστασης Δημοτικης Αστυνομιας να επιστρεψουμε στον τοπο μας, στο Δημο ειτε στη διαθεση του υπουργου Εσωτερικων. Ευχαριστω

 • Είμαι νοσηλεύτρια σε διαδικασία μετάταξης προς ανώτερη κατηγορία εδώ και 5 χρόνια στο νοσοκομείο που εργάζομαι.Ενώ είμαι κάτοχος 2 ανώτατων τίτλων σπουδών και μεταπτυχιακών και έχω μεγάλη προϋπηρεσία και εμπειρία και στοχευμένα μπορώ να καταλάβω θέσεις ευθύνης,επειδή ανήκω στο νοσηλευτικό προσωπικό συνεχώς έχω αρνητικές εισηγήσεις από τα «αρμόδια» όργανα, άκριτα και αλόγιστα και ενώ βλέπω να γίνονται μετατάξεις υπαλλήλων από κλάδους ΔΕ Διοικητικού΄ή άλλου κλάδου προσωπικού με τα κατ’ελάχιστο ή άσχετα προσόντα για την αναβάθμισή τους.
  Νομίζω ότι πρέπει να δίνεται το δικαίωμα στο νοσηλευτικό προσωπικό να καταλαμβάνει θέσεις με μετάταξη προς ανώτερη κατηγορία εάν κατέχει τα νόμιμα και εξειδικευμένα προσόντα για την θέση και να είναι σαφές αυτό στην νομοθεσία διότι έχουμε δεί να καταστρατηγείται συνεχώς το συνταγματικό δικαίωμα της ισότητας μεταξύ των υπαλλήλων.
  Επιπλέον τίθεται και ένα τεράστιο πλέον θέμα στην αναβάθμιση που είναι οι οικονομικές απώλειες του εκάστοτε υπαλλήλου αλλά και η ποιότητα στην παροχή των δημοσίων υπηρεσιών.
  Είναι γνωστό ότι στα νοσοκομεία υπάρχει ανεπάρκεια διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και ελλιπής έλεγχος με αποτέλεσμα συνεχώς να προκύπτουν ελλείματα σε προσωπικό ή να δημιουργούνται τεχνητές ανάγκες.
  Τέλος να δίνεται η δυνατότητα μετάταξης προς ανώτερη κατηγορία στο νοσηλευτικό και με το άρθρο 71-72 εφόσον δεν αξιοποιούνται τα τυπικά αλλά και πρόσθετα προσόντα του στην υπηρεσία του.
  Σε κάθε θέση ευθύνης πρέπει να υπάρχουν αιτιολογημένα τα πρόσθετα και εξειδικευμένα προσόντα για την κατάληψη της ώστε να αποφεύγονται οι ρουσφετολογικές μετατάξεις στον χώρο του νοσηλευτικού προσωπικού.

 • Η κινητικότητα έχει σαν σκοπό την αποκατάσταση αδικιών, μία από αυτές είναι και η μετακίνηση σχολικών φυλάκων στα νοσοκομεία.
  Η μετακίνηση αυτή έφερε σε δύκολη θέση πολλές οικογένειες, μέσα από τις οποίες μέλη τους αγκάστηκαν να δουλεύουν πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
  Με καθημερινό αγώνα προσπαθούν αυτοί οι άνθρωποι να εργαστούν και να αποδώσουν σε ένα καινούριο τομέα, με αντίπαλο τις πολλές ώρες μετακίνησης αλλά και χρημάτων τα οποία, εκτός από την καθημερινή κούραση, αφαιρούνται από τον μισθό και κατά συνέπεια από το οικογενειακό ταμείο, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της καθημερινής διαβίωσης.
  Δώστε μας το δικαίωμα να γυρίσουμε πίσω για να αποδώσουμε στην εργασία μας αλλά και να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

 • Δεν νοείται κινητικότητα χωρίς την δυνατότητα όλων των υπαλλήλων να επιστρέψουν στις θέσεις που είχαν πριν την κινητικότητα που «προσέφερε” το νομοσχέδιο έκτρωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρέπει να δωθεί άμεσα η εθελοντική μετακίνηση από φορείς που αδίκως και χωρίς έγκριση των υπαλλήλων έγινε με παρελθόντα νομοσχέδια.

 • Κατά την άποψη μου βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική εφαρμογή ενός πλαισίου κινητικότητας είναι να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ δυνατότητα της υπηρεσίας προέλευσης να μπλοκάρει τη μετακίνηση ενός υπαλλήλου.

  Και εξηγούμαι γιατί.

  Μια από τις βασικές πληγές της Δημόσιας Διοίκησης είναι η ανορθολογική κατανομή του προσωπικού. Προσωπικό μετρίων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων συχνά καταλαμβάνει θέσεις σε υπηρεσίες αιχμής την ίδια στιγμή που προσωπικό υψηλών τυπικών προσόντων κυρίως νεαρής ηλικίας βρίσκεται σε υπηρεσίες όπου δεν αξιοποιούνται στο έπακρο οι γνώσεις και οι δεξιότητές του και κυρίως δεν του δίνονται δυνατότητες/κίνητρα «προσωπικής ανάπτυξης».

  Το προσωπικό της δεύτερης κατηγορίας -βάσει της λογικής του υπό διαβούλευση πλαισίου- θα πρέπει να είναι κατεξοχήν υποψήφιο για να μπει στη διαδικασία της κινητικότητας. Ωστόσο εάν οι υπηρεσίες προσέλευσης έχουν τη δυνατότητα να εκφέρουν άποψη τότε πολύ φοβάμαι ότι η διαδικασία δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

  Και αυτό γιατί στο Ελληνικό Δημόσιο κάθε υπηρεσία επικαλείται υποστελέχωση όταν είναι να της «φύγει» προσωπικό. Αν μάλιστα το υπό μετακίνηση προσωπικό είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου και βγάζει δουλειά για να κάθονται οι «παλιοί» υπάλληλοι που βάρυναν λίγο πριν τη σύνταξη, τότε θα αυξάνονται… δραματικά οι πιέσεις από τις υπηρεσίες προέλευσης.

  Άλλωστε σε κάθε περίπτωση, η αξιολόγηση των αιτημάτων των φορέων από την Κεντρική Υπηρεσία Κινητικότας συνιστά επαρκή δικλείδα διασφάλισης ότι τα σχετικά αιτήματα θα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης/προτεραιοποίησης των προτεραιοτήτων άσκησης δημόσιας πολιτικής, χωρίς καταχρήσεις κλπ.

  Εύχομαι ειλικρινώς το κρίσιμο αυτό σημείο να αλλάξει μέχρι και την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή, αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι η κινητικότητα θα ξεκινήσει την πορεία της με… πατερίτσες!

 • Ιδιαίτερα για το προσωπικό πάσης φύσεως των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, είναι καιρός να πάψει το καθεστώς της ομηρίας τους, που υφίσταται εξαιτίας των συνεχών αρνήσεων και της ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ περί έλλειψης προσωπικού, από τις διοικήσεις-διευθύνσεις τους.
  Υπάρχουν συνάδελφοι που υπηρετούν ολόκληρες δεκαετίες μακριά από τον τόπο καταγωγής τους και δεν τους δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουν σε αυτόν, ακόμη κι αν θέλουν να μετακινηθούν σε φορέα του ιδίου υπουργείου (νοσοκομείου) με διαπιστωμένα οργανικά κενά και μάλιστα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας.
  Ιδιαίτερα αναφέρομαι σε περιπτώσεις θέσεων, στις οποίες δεν υπάρχουν οργανικά κενά στον φορέα προέλευσης του αιτούντα για μετάταξη υπαλλήλου.Reference

 • Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
  Είμαι Δημοτικός Αστυνομικός και η σημερινή Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το καθήκον που είχε εξ’αρχής για πολλούς και διάφορους λόγους!Είμαστε ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι με ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ καθήκοντα,έχουμε αρμοδιότητες ποινικής φύσεως και δεν έχουμε τα κατάλληλα μέσα επιβολής!Ζητούμε την επαναφορά μας στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ που έχει τις κατάλληλες υποδομές,καθώς όπως συμπεριληφθούμε στην τροπολογία και στο σχέδιο αξιοποίησης των Δημοτικών Αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας!

 • Σας παρακαλώ να δώσετε το δικαίωμα επιλογής στους σχολικούς φυλακές που δουλεύουν στα νοσοκομεία της χώρας.
  υπαρχει δημοκρατία ??
  αλήθεια ??
  Δικαιοσύνη ??

 • με τους ηδη αποσπασμενους?εχετε προβλεψει κατι?μαλλον θα πρεπει να επιστρεψουν στις θεσεις τους και να μπουν και αυτοι στην κινητικοτητα….οι περισσοτεροι εφυγαν με «γνωστο»τροπο!

  • Ποιοί είναι οι «γνωστοί» σας τρόποι κυρία μου;
   Γνωρίζετε την διαδικασία για μετάταξη ή απόσπαση ή απλά αναφέρεστε σε αποσπάσεις υπαλλήλων σε Βουλευτικά γραφεία; Μην ισοπεδώνετε τα πάντα για να κερδίσετε έδαφος κριτικής. Δώστε σοβαρές προτάσεις και κριτήρια αν έχετε να πείτε κάτι και μην αποπροσανατολίζετε (καταλάβατε πολύ καλά τι εννοώ) την δημόσια προδιαβούλευση

 • ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΡΠΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ»ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΩΝ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

 • Είμαι πρώην δημοτικός αστυνομικός και εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος στην αποκεντρωμενη διοίκηση Αττικής. Ζητώ να μου δοθεί το δικαίωμα να στελεχώσω δημοτικές αστυνομίες που έχουν ανάγκη από προσωπικό και να προσφέρω για το επάγγελμα στο οποίο εκπαιδεύτηκα και αποδίδω καλύτερα. Να γίνει η πολυπόθητη αποκατάσταση αδικιών που έχουμε ακούσει και δεν βλέπουμε οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί.

 • Από Αναπτυξιακή Α.Ε. σε Υπουργείο π.χ.;

 • -Διεύρυνση της δεξαμενής άντλησης δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας. Συμμετοχή των τακτικών και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων φορέων του Δημοσίου τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ καθώς και Ανωνύμων Εταιριών των Υπουργείων και λοιπών οργανισμών που υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο.

  -Κατάργηση έγκρισης ΠΥΣ 33/2006 για μετατάξεις σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

  -Καθορισμός ποσοστού υποχρεωτικών μετατάξεων/ μεταφορών από φορείς προς εξυγίανση/ συγχώνευση.

  -Ισχυρά κίνητρα για εθελοντικές μετατάξεις σε απομακρυσμένες περιοχές και υπηρεσίες της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. (διπλασιασμό πλασματικού χρόνου προϋπηρεσίας, άνοδο μισθολογικού κλιμακίου, κάλυψη δαπανών μετακίνησης, παροχή εφάπαξ χρηματικού ποσού)

 • Υπηρεσίες-ΝΠΔΔ όπου υπάρχουν κενές θέσεις σε ποσοστό 100% να καλύπτονται άμεσα είτε με αίτηση από τον υπάλληλο είτε από την υπηρεσία υποδοχής , χωρίς απόφαση από υπηρεσιακά συμβούλια από την υπηρεσία προέλευσης προτεραιότητα έχει η βιωσιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Όπως στις μεταθέσεις έτσι και στις μετατάξεις και στις αποσπάσεις να ξεπερνιέται το κώλυμα της διετούς δοκιμαστικής περιόδου όταν μάλιστα υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί και οικογενειακοί λόγοι αλλά και η υπηρεσία έχει κενές θέσεις σε ποσοστό 100%. Στις μέρες μας έχουν διαμελιστεί οι οικογένειες και εξαιτίας αυτής της κατάστασης δημιουργούνται κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Αμοιβαίες μετατάξεις να γίνονται άμεσα πριν την διετία όταν υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί και οικογενειακοί λόγοι. Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της επαρχίας και των νησιών από υπαλλήλους που ήδη κατάγονται από εκεί και έχουν προσληφθεί στην Αθήνα ,να γίνει αποκέντρωση .

 • ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΙΛΑΩ

 • Καλημέρα,
  πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το θέμα επιτέλους, δεν γίνεται άλλο να υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Βλέπουμε συναδέλφους να μετατάσσονται σε άλλες Υπηρεσίες ενω άλλοι να κόβονται λόγω Υπηρεσιακών αναγκών και καλά. Ειδικά αυτές τις εποχές που τα οικονομικά είναι δύσκολα και οι ζωές μας ζορισμένες πολύ, απορώ με το θράσος κάποιων να μας κόβουν την μετάταξη λόγω υποτιθέμενων Υπηρεσιακών αναγκών ενω ταυτόχρονα επιτρέπουν σε άλλους να φύγουν.Επίσης όλοι έχουμε άτομα στην δύναμη των Υπηρεσιών που εργαζόμαστε που δεν εμφανίστηκαν ποτέ, και είναι σε κάτι ανήκουστες Υπηρεσίες.Αυτοί δεν πρόσκεινται σε Υπηρεσιακές ανάγκες? Μεγάλη κακοδιαχείρηση και μεγάλο θράσος ανίκανων ατόμων σε νευραλγικές θέσεις που παίζουν με την πραγματική ζωή μας.Εχουμε οικογένειες και πραγματικά προβλήματα. Ευελπιστώ σε Δίκαιη λύση του ζητήματος που κανείς δεν έχει εξετάσει εμπεριστατωμένα ποτέ, ευχαριστώ πολύ

 • Σε συνέχεια υπομνημάτων μας και επαφών μας, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας μας για αποδέσμευσή μας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, πλήρους και άμεσης ανατροπής του Ν. 4172/2013 αρθ.81, παύση της πολυετούς ταλαιπωρίας και ψυχοφθοράς μας σε υπηρεσίες ξένες, αλλότριων καθηκόντων από αυτά που εκπαιδευτήκαμε και επιλέξαμε να υπηρετούμε,και τήρησης από μέρους σας ως Κυβέρνηση των εξαγγελιών σας, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας στην κατάθεση νόμου που θα γίνει την ανάγκη αναβάθμισης της αποστεωμένης πλέον, Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και επιστροφής ΟΛΩΝ των Δημοτικών Αστυνομικών στο εργασιακό μας «σπίτι»,φυσικά χωρίς να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης καθώς αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη στην όλη διαδικασία γενικότερα.

 • Για να υπάρξει πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο περί κινητικότητας των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση πρέπει πρώτα απ’ όλα η δημόσια διοίκηση να αξιολογήσει τις δομές της.
  Στη συνέχεια να καταγράψει τις τυχόν ελλείψεις ή πλεονάζουσες θέσεις της.
  Να αξιολογήσει τις ελλείπουσες ή πλεονάζουσες θέσεις όχι σύμφωνα με την εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά σύμφωνα με εκείνο το πτυχίο που χρησιμοποιείτε. Δε μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει ένας ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και να εκτελεί χρέη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ (ενώ θα μπορούσε να τα κάνει και ένας ΔΕ ή ΥΕ) και παράλληλα να αμείβεται και αξιολογείται ως ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. Το αυτό ισχύει π.χ. και για μαθηματικούς, φιλόλογους ή γυμναστές σε Υπουργεία, ΓΓ κτλ. που το πτυχίο τους κυριολεκτικά είναι άχρηστο μπροστά στις υπηρεσίες τους. Η ισονομία κατά το Σύνταγμα δεν έχει να κάνει με μία ΟΡΘΗ αξιολόγηση.
  Αφού γίνει η πρώτη αξιολόγηση να συμμετάσχουν κάνοντας τις αντιπροτάσεις τους οι αρμόδιοι φορείς (συνήθως αυτοί που θίγονται) και τέλος να οριστούν δείκτες που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούν να «προσπεραστούν» πολιτικά. Έτσι θα υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια.
  Τέλος άνοιγμα προς εθελοντική κινητικότητα όλων των υποψήφιων μετακινήσεων (είτε με μορφή μετάταξης, είτε απόσπασης διαρκείας, είτε όπως αλλιώς κριθεί θεσμικά)

 • Στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κάθε φορέας θα έχει μοναδικό αριθμό που θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία από το οργανόγραμμά του (π.χ. αναλυτικά στοιχεία ανά ειδικότητα εργαζομένων με βάση το οργανόγραμμα που θα έχει καταθέσει στην βάση).Με αυτό τον τρόπο με ένα κλίκ θα μπορεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να διαπιστώνει που υπάρχει πλεόνασμα και που όντως υπάρχει έλλειμμα προσωπικού. Σας θυμίζω ένα αρνητικό παράδειγμα αφού ακόμα και σήμερα ίσως να μην γνωρίζει το Υπουργείο πόσους εργαζόμενους μισθοδοτεί αφού μερικά Νομικά Πρόσωπα αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το προσωπικό τους.Πιστεύω ότι εάν γίνει αυτή η Ηλεκτρονική Βάση όλων των φορέων στο Υπουργείο θα πρόκειται για μία πραγματική επανάσταση στη Δημόσια Διοίκηση αφού σε πραγματικό χρόνο θα γνωρίζει που υπάρχουν και πόσα είναι τα κενά.

 • Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ ,
  Δεν έχει εκδοθεί,από το 2008, η Υπουργική Απόφαση που ορίζεται στο
  άρθρο 1, παρ.6 του Νόμου 3731/2008 με την οποία θα καθορίζεται ο ΤΡΟΠΟΣ
  άσκησης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.
  Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία ερμηνευτική εγκύκλιος από το
  Υπουργείο Εσωτερικών πάνω στις αρμοδιότητες του Ν.3731/2008.
  Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι αρμοδιότητες της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Διοίκησης και ΟΧΙ τοπικές,απέτυχαν να ασκηθούν καλύτερα απο τους δήμους και ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
  Υπάρχει παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία που προκαλεί σύγχυση.
  Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί επειδή ηθελημένα ήταν άοπλοι, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το παραεμπόριο και άλλες ποινικής μορφής(αυτόφωρη διαδικασία) αρμοδιότητες,όπου πλέον υπάρχει αδιαφορία διεκπαιρεωσης των καθαρά λόγω φόβου για την σωματική μας επικαιρότητα!
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ(δευτεροβαθμια εκπ/ση,ηλικιακο οριο) ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(τεχνολογικη και πανεπιστιμιακη εκπαιδευση).
  Σας ευχαριστω πολυ!!!

 • Η κινητικότητα όλων των υπαλλήλων (υπαλλήλων και προϊσταμένων) να είναι σε εθελοντική βάση με παροχή κινήτρων και με την προϋπόθεση καθιέρωσης μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο

 • Οχι μεταρρθθμιση δεν ηταν οι μετακινησεις που εγιναν απο τον Κ.Μητσοτακη αλλα πληρης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του δημοσιου και των οικογενειων τους.ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ.Καντε αυτο που υποσχεθηκατε.Ευχαριστω

 • Να επιτραπεί η μετάταξη/επιστροφή στον παλιό τους φορέα, για όσους φυσικά το επιθυμούν, για τους διαθέσιμους ΙΔΑΧ του 2012, που πήγαν σε εντελώς άσχετους φορείς από τα αντικείμενα σπουδών τους και προτέρας ενασχόλησής του. (πχ Μουσικός σε ασφαλιστικό ταμείο)

 • Είμαι υπάλληλος ΚΕΠ 12 χρόνια. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια σε γκισε και επαφη με κοινό, πραγμα πολύ ψυχοφθόρο. Επιβάλεται εναλλαγή των υπαλληλων του δημοσίου στις διάφορες θέσεις των υπηρεσιων. Δεν είναι δυνατον καποιοι υπαλληλοι να δουλευουν τόσα χρόνια σε γκισέ και άλλοι να ειναι σε γραφεία και να μην έχουν ποτέ δουλέψει με κοινό. Επιβάλλεται η μετακίνηση των υπαλληλων που δουλεύουν σε γκισέ τόσα χρονια, κυρίως για λόγους ψυχικής υγείας. Γενικοτερα οι δημοσιοι υπάλληλοι πρέπει να εναλλάσονται στις θέσεις του δημόσιου ανα 7 τουλάχιστον χρονια έτσι ωστε και να γίνονται γνώστες περισσοτερων αντικειμένων του δημοσίου, καθώς επισης να μην είναι ολο οι ίδιοι σε γκισε εξυπηρέτησης κοινού. Είναι πολύ άδικο.

 • 1)ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.
  2)ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΊΔΡΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΩΝ ΟΠΟΥ ΠΡΟΫΠΉΡΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΡΩΗΝ Δ.Α.(ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΊ )

 • κ. Βερναρδάκη:
  Υπηρετούμαι στο ΙΚΑ με την ειδικότητα του προσωπικού ασφαλείας, κατηγορίας (ΔΕ) εδώ και 28 χρόνια. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 2622/98, το οποίο αποτελεί «ειδική» διάταξη απαγορεύεται στο προσωπικό ασφάλειας να μεταταχτεί σε άλλη θέση πριν τη συμπλήρωση του 53ου έτους της ηλικίας του. Επίσης, απαγορεύει στο ίδιο προσωπικό οποιαδήποτε ανάθεση καθηκόντων άλλης κατηγορίας εργαζομένων.
  Αποτελούμε έτσι, χάρη σε αυτό το άρθρο την μοναδική κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα και μάλλον και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι απαγορεύεται να μεταταχτούν σε άλλη κατηγορία προσωπικού , με μοναδικό κριτήριο την ηλικία.
  Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγκεκριμένα με τις οδηγίες 2000/43/ΕΚ και 2000/78/ΕΚ, απαγορεύεται η διακριτική μεταχείριση εις βάρος προσώπων μεταξύ άλλων λόγο ηλικίας ως αντίθετης προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας. (Σχετική γνωμάτευση του Συνηγόρου του Πολίτη με αρ. πρωτ. Φ.1400. 2/41482/2014).
  Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς, ενώ από την μία εργαζόμαστε ουσιαστικά παράνομα, σαν διοικητικοί υπάλληλοι λόγο της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ, από την άλλη δεν μπορούμε να εξελιχτούμε σαν υπάλληλοι, αλλά, ούτε και να αναγνωρίσουμε τους τίτλους σπουδών ΑΕΙ και μεταπτυχιακούς που διαθέτουμε.
  Ευελπιστώ, ότι το νομοσχέδιο αυτό θα συμπεριλάβει και την κατάργηση του άρθρου 17 του ν. 2622/98, ώστε επιτέλους να υπάρξει ισονομία ως προς την εξέλιξη μας.Reference

 • Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός και νυν Διοικητικός υπάλληλος αφού στον Δήμο οπου εργάζομαι αποφασίστηκε μη επανασύσταση απο το Δημοτικό Συμβούλιο.Ας δοθεί το δικαίωμα σε όλους μας(Αποκεντρωμένη,Καταστήματα Κράτησης,Εφορείες,Δήμους κλπ.) με την κινητικότητα να πάμε εκεί που ανήκουμε, στην Δημοτική Αστυνομία,την υπηρεσία για την οποία εκπαιδευτήκαμε(6 μήνες) και μπορούμε να αποδόσουμε καλύτερα.Ευχαριστώ!

 • Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός και τώρα εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος επειδή ο Δήμος στον οποίο επέστρεψα από την ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την μη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Στην ίδια θέση βρισκόμαστε πολλοί συνάδελφοι που έχουμε πολυετή εμπειρία εργαζόμενοι ως δημοτικοί αστυνομικοί(και ένα έτος εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία). Και ενώ αυτό το αντικείμενο μάθαμε και σε αυτό εκπαιδευτήκαμε σε σχολές από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας βρεθήκαμε μεγάλος αριθμός υπαλλήλων σε διοικητικές θέσεις επειδή κάποιοι Δήμοι δεν αποφάσισαν επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας. Επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προσωπικό με συγκεκριμένη εκπαίδευση και ειδικευμένη εμπειρία θα ήταν ωφέλιμο να αξιοποιηθεί αυτό το ανθρώπινο δυναμικό είτε με εκ νέου σύσταση Δ.Α. από τους Δήμους που δεν έκαναν, είτε με μετακίνηση σε Δήμους που έχουν Δημοτική Αστυνομία και έχουν ανάγκη από προσωπικό , είτε με επιστροφή στην ΕΛ. ΑΣ. για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

 • Κύριε Υπουργέ
  Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στην κινητικότητα και στους σχολικούς φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται σαν βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.Είναι μια υπόσχεση που είχε δώσει ο προκατοχός σας κος Κατρούγκαλος όταν έφτιαξε τον νόμο για την αποκατάσταση των αδικίων Τώρα λοιπόν είναι στην δική σας ευκαίρια η αποκατάσταση αυτής της αδικίας!!!

 • Κύριε Υπουργέ
  Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στην κινητικότητα και στους σχολικούς φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται σαν βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.Είναι μια υπόσχεση που είχε δώσει ο προκατοχός σας κος Κατρούγκαλος όταν έφτιαξε τον νόμο για την αποκατάσταση των αδικίων Τώρα λοιπόν είναι στην δική σας ευκαίρια η αποκατάσταση αυτής της αδικίας!!!

 • Ημουν σχολικος φυλακας και ειμαι εξαναγκαστικα μεταταχθεις σαν ΥΕ βοηθητικο υγειονομικο προσωπικο!παρακαλουμε παρα πολυ την αποκατασταση της αδικιας και της υποβαθμισης που εχουμε εισπραξει!εξαλου μας το ειχε υποσχεθει ο κος Κατρουγκαλος!!!

 • Κύριε Υπουργέ είμαι Σχολικός φύλακας με τρία ανήλικα παιδιά, που μετατάχτηκα σένα μεγάλο Νοσοκομείο της Αττικής σαν βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό .Δεχτικά τη μετάταξη μη έχοντας άλλη επιλογή για εργασία ,είμαι κοντα στα 50 και μου έχουν αναθέσει τη θέση του τραυματιοφορέα, με την ελειψή προσωπικού που έχουν τα μεγάλα Νοσοκομεία, δυο χρόνια τωρα έχω καταπονηθεί σωματικά και ψυχικά ,έχω κάνει δυο φορές αίτηση εσωτερικής μετάταξης σε κενές οργανικές θέσεις , στη τεχνική και στη δηκτική υπηρεσία και την έχουν απορρίψει …Ζητάμε Το Αυτονόητο μια θέση εργασίας σύμφωνα με τις γνώσεις μας και την ηλικία μας ,πιστεύω ότι θα μας δοθεί αυτή η δυνατότητα ,και δεν θα γίνουν μόνο οι μετατάξεις που εξυπηρετούν ρουσφετολογικούς σκοπούς ….

 • Θα πρέπει η κινητικότητα -μετάθεση των υπαλλήλων να αποδεσμευθεί από την σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.Τις περισσότερες φορές ο φορέας προέλευσης επικαλείται υποστελεχωση και δεν συνενεί,χωρίς βεβαια να ελεγχεται από κανενα αν οντως ισχύει κατι τετοιο.
  Επίσης θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να συμπεριληφθεί στο νέο νομοσχέδιο η οικογενειακή κατασταση και η συνυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων.Είναι άδικο να μεγαλώνουν σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες τα παιδιά τους χωριστα,ιδίως όταν στον τόπο συμφερόντων τους υπάρχουν κενες θέσεις. Αν το υπουργείο θέλει να έχει παραγωγικούς υπαλλήλους , αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβει σοβαρά υποψιν.
  Βοηθήστε τις οικογένειες να ζουν σαν οικογένειες.

 • Να δοθεί το δικαίωμα στους Υπαλλήλους των ΟΤΑ που είναι Εκπαιδευτικοί να μεταταγούν στο Υπουργείο Παιδείας είτε ως Εκπαιδευτικοί(αφού πολλοί έχουν συμμετάσχει και σε διαγωνισμούς προγενέστερους του ΑΣΕΠ), είτε ως διοικητικοί στα γραφεία Εκπαίδευσης και στις γραμματείες των σχολείων.Θεωρώ ότι μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα γιατί απλούστατα λόγω σπουδών, εκεί θα έπρεπε να ανήκουν. Πρέπει να τους δοθεί και σε αυτούς η ευκαιρία της κινητικότητας αφού επιτρέπεται το αντίστροφο δηλ. από Εκπ/ση προς Διοίκηση.
  Επίσης στο θέμα της κινητικότητας «απαγκιστρώστε» τους υπαλλήλους από τη δυνατότητα του φορέα προέλευσης τους, να δίνει επιλεκτική σύμφωνη γνώμη σε όσους, μόνο αυτός θέλει.Τουλάχιστον μέχρι σήμερα η κινητικότητα έτσι λειτούργησε αφήνοντας τους «μη αρεστούς» υπαλλήλους δίχως κινητικότητα, με το πρόσχημα των δήθεν μεγάλων υπηρεσιακών αναγκών.Η απόφαση να ανήκει, βάση αξιολόγησης προσόντων και ουσιαστικών λόγων, αποκλειστικά στο φορέα υποδοχής.
  Ας γίνει η αξιολόγηση των προσόντων που κατέχει ο κάθε υπάλληλος από την Κεντρική υπηρεσιά κινητικότητας απευθείας και χωρίς εμπλοκή των φορέων προέλευσης και ας δοθεί η δυνατότητα και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ , να μπορούν να μεταταγούν μέσω κινητικότητας και σε υπηρεσίες όλων των άλλων Υπουργείων κι όχι αποκλειστικά σε ΟΤΑ ή Περιφέρειες.
  Μονιμοποίηση των ΙΔΑΧ για διευκόλυνση της κινητικότητας τους, χωρίς περιορισμούς.
  Ελπίζω να βοηθήσουν οι παρατηρήσεις μου σε όφελος των εργαζομένων. Σας ευχαριστώ και εύχομαι ό,τι πιο δίκαιο.

 • ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΟΤΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΛ. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

 • Καταρχην η ιδέα της κινητικότητας είναι αναγκαία, για την καλύτερη αξιοποίηση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης, χωρίς να γίνεται κατάχρηση, εφόσον κάποιος ζητάει να πάει σε μία άλλη υπηρεσία, χωρίς να τηρείται η επετηρίδα διορισμού.Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορείς να διορίζεσαι εκτός ΑΣΕΠ κάπου στο Δημόσιο και μετά να θες να σε αξιοποιήσει το δημόσιο σε άλλο τομέα που είχες τα προσόντα.
  Γι αυτό εντοπίζω τα εξής σημεία που μπορεί να βοηθήσουν την λειτουργία του κράτους και των ΟΤΑ.
  1ον) Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προσόντα εκπαιδευτικών , μπορούν να αξιοποιηθούν για πρόσθετη απασχόληση σε σχολεία ή λύκεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να παρακάμπτουν την εκπαιδευτική επετηρίδα, μέσω μίας νομοθετικής ρύθμισης που θα απλοποιεί την λειτουργία στα υπηρεσιακά συμβούλια ή θα γίνεται αυτοδίκαια σε περιπτώσεις που απαιτούνται συμπληρώσεις ωρομίσθιων σε σχολεία δυσπρόσιτα ή με ελλείψεις σε προσωπικό (που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αδιόριστους)ή ακόμη και σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ ακριτικά, νησιωτικά και περιφερειακά.
  2ον) Θα πρέπει να προβλέπονται κίνητρα μοριοδότησης ή άλλα (επίδομα στέγης ή προσφορά στέγης) σε ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων (ιατροί, εκπαιδευτικοί, σώματα ασφαλείας, υπηρεσίες ασύλου) για την κινητικότητά τους σε επιλεγμένες περιοχές (δυσπρόσιτες, νησιωτικές κλπ) που θα ενσωματώνονται στο μισθολόγιο. Οι πόροι μπορούν να εξευρεθούν πλέον και από ένα 5ετές πρόγραμμα στήριξης της χώρας από ΕΕ για το προσφυγικό.
  3ον)Πολύ ορθά αναφέρεται ότι θα πρέπει να προβλέπεται κινητικότητα και σε στελέχη δημόσιας διοίκησης (προιστάμενοι τμημάτων, δ/νσεων , γενικών δ/νσεων, χωρίς να απαιτείται η παραίτηση γιατί μέχρι τώρα, αν δεν σε ζητάει ο φορέας διοίκησης (κυρίως ΟΤΑ Α και Β΄βαθμού ή αποκεντρωμένες διοικήσεις), πρέπει εθελοντικά να παραιτείται κάποιος από την θέση ευθύνης, ελπίζοντας να του ανατεθεί εκ νέου θέση ευθύνης, πράγμα σπάνιο κατά κανόνα, γιατί τις θέσεις ευθύνης τις κρατάει η κάθε διοίκηση για τους «έμπιστους».
  4ον) Κατά αναλογία θα πρέπει να προβλέπεται η κινητικότητα στις υψηλότερες θέσεις ευθύνης (τους Γενικούς Δ/ντες,ΓΔ), που δεν προβλέπεται στο πρόσφατο νομοθέτημα για τις θέσεις γενικών γραμματέων. Σήμερα υπάρχουν αρκετά στελέχη με πολλά προσόντα που μπορούν απο το στενό δημόσιο να διεκδικήσουν θέσεις ΓΔ, στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες ή και αντίστροφα, αλλά που όμως συχνά αυτές δεν προκηρύσσονται και μοιράζονται κατά ανάθεση, ή απλώς δεν προβλέπονταιαπό τα ΟΕΥ για λόγους σκοπιμότητας (π.χ στους περισσότερους ΟΤΑ). Έτσι καταστρατηγείται το συνταγματικό δικαίωμα της ισότητας στην εξέλιξη όλων των δημόσιων υπαλλήλων (άρθρο 4, παρ. 1 & 2) κι ο κανόνας της δημοκρατικής αρχής (ΣΕ 469/76,1456/66, 2216/75, 2789/81 και 2778/91).

 • Καλημέρα σας,

  είμαι δημοτική υπάλληλος κι πλέον της 10ετίας εργάζομαι μακριά από τον τόπο κατοικίας μου, χωρίς να μου δίνεται η δυνατότητα συνυπηρέτησης με τον σύζυγό μου ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Στην περίπτωσή μου μάλιστα η αδικία είναι κατάφορη διότι υπάρχει ειδική ρύθμιση από το Υπουργείο Παιδείας ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Α/θμιας και Β/θμιας, η οποία έχει ως εξής: «εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι σύζυγοι καθηγητών ή λεκτόρων ή καθηγητών εφαρμογών ΑΕΙ, μπορούν με αίτηση τους να αποσπώνται, κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας και για όσο χρόνο υπηρετεί ο / η σύζυγος καθηγητής ή λέκτορας ή καθηγητής εφαρμογών στα ΑΕΙ, σε αντίστοιχη εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου είναι η έδρα του Τμήματος ή Παραρτήματος του ΑΕΙ στο οποίο υπηρετεί ο / η σύζυγος τους. ».

  ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ;;;;; Δεν είναι αυτή μια διάταξη που αντιβαίνει στις διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας και ισονομίας;; Οι άλλοι εργαζόμενοι δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα;;;;; Δεν διαταράσσεται το ίδιο η οικογενειακή ισορροπία και δεν είναι ίδιο το ψυχοσωματικό και οικονομικό κόστος για τον/ην εργαζόμενο/η;;

  Κύριε Υπουργέ, χαίρομαι ιδιαίτερα που από μέρους σας αναγνωρίζεται η ύπαρξη πλήθους γενικών και ειδικών διατάξεων με απεριόριστες παρεκκλίσεις από τις γενικές αρχές που θέτει ο Υπαλληλικός Κώδικας. Αυτό σημαίνει ότι θέλετε και τη λύση! Γι αυτό θα σας παρακαλούσα στα πλαίσια της νέας κινητικότητας όπου προβλέπετε «την επέκταση της δυνατότητας συνυπηρέτησης με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο, εφόσον υπάρχουν θέσεις προς κάλυψη στην περιοχή – εκτός Αθήνας – που υπηρετεί ο ένας εξ αυτών», να λάβετε υπόψη σας και την συνυπηρέτηση που σας αναφέρω.

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 • Καταργηστε επιτελους το αναχρονιστικο αρθρο 17 του Ν. 2622/98 που προυποθετει ηλικιακο οριο για τις μεταταξεις προσωπικου. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγκεκριμένα με τις οδηγίες 2000/43/ΕΚ και 2000/78/ΕΚ, απαγορεύεται η διακριτική μεταχείριση εις βάρος προσώπων μεταξύ άλλων λόγο ηλικίας ως αντίθετης προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης στον τομέα της απασχόλησης.ΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ

 • Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου.
  Θεωρώ ότι η κινητικότητα είναι απολύτως απαραίτητη και επιτακτική στο Δημόσιο Τομέα. Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι σε αυτή την κινητικότητα θα συμπεριληφθούν και οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ των Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο Δημόσιο ή/και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπως είστε εσείς οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Θα λυθούν τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές υπηρεσίες.
  Επίσης να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και μοριοδότηση στους οικογενειακούς λόγους.
  Καλή συνέχεια

 • Είμαι δημοτικός υπάλληλος.κάντε γρήγορα κινητικότητα να φύγουμε να πάμε κάπου με τα προσόντα μας.δουλεύουν άνθρωποι με άλλες ειδικότητες όπου να ναι.να μπει ο καθένας στον τομέα του. Πολύ καλή κίνηση.

 • Το νομοσχέδιο αυτό για τις μετακινήσεις θα περιλαμβάνει και τα ΚΕΠ ή θα εξαιρούνται όπως και στην Διαδημοτική κινητικότητα;

 • Αποκαταστηστε τισ αδικίες! Μονο οι πρωην Δημοτικοι Αστυνομικοι και οι Σχολικοι Φυλακες πληρώσαμε με πονο τα σχεδια αρτζι μπούρτζι του Μητσοτάκη. Δώστε μας το δικαίωμα όπως και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Αστυνομικούς που ήταν ΕΛΑΣ να γυρίσουμε πίσω. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

 • Να δωθει η ευκαιρια σε ολους τους πρωην Δημοτικους Αστυνομικους σε οποιον φορέα και αν εχουν τοποθετηθει να στελεχωσουν τμηματα Δημοτικης Αστυνομιας που εχουν επανασυσταθει και εχουν αναγκη απο προσωπικο.
  Θα πρέπει η κινητικότητα -μετάθεση των υπαλλήλων να αποδεσμευθεί από την σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης.Τις περισσότερες φορές ο φορέας προέλευσης επικαλείται υποστελεχωση και δεν συνενεί,χωρίς βεβαια να ελεγχεται από κανενα αν οντως ισχύει κατι τετοιο.

 • Παρακαλώ να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής στην κινητικότητα, των Υπαλλήλων ΙΔΑΧ των Ν.Π.Ι.Δ. που υπάγονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Υπάρχουν φορείς που χρηματοδοτούνται έως και 100% από τον Προυπολογισμό του Υπουργείου από το οποίο εποπτεύονται. Οι υπάλληλοί τους πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Πάρα πολλοί από αυτούς έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και διαθέτουν πολλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για αυτούς

 • Μετατάξεις σε παραμεθόριες/ προβληματικές περιοχές από ΟΛΟΥΣ τους ΦΟΡΕΙΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν.

  Δυνατότητα συμμετοχής στην κινητικότητα των τακτικών και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων και από Ν.Π.Ι.Δ και Ανώνυμες Εταιρίες των Υπουργείων και λοιπούς οργανισμούς που υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο.

  Ισχυρά κίνητρα για εθελοντικές μετατάξεις σε απομακρυσμένες περιοχές και υπηρεσίες της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

  Προτεραιότητα στις μετατάξεις/μεταφορές/αποσπάσεις από υπηρεσίες σε αστικά κέντρα προς ΟΤΑ και δημόσιες υπηρεσίες σε παραμεθόριες/ προβληματικές περιοχές και ταχύρρυθμες/ απλούστερες διαδικασίες ολοκλήρωσης.

 • Οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που δουλεύουν στα Καταστήματα Κράτησης θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε αυτή την κινητικότητα από την στιγμή που βγήκε το άρθρο 31 από το παράλληλο πρόγραμμα? Θα ήταν δίκαιο να δοθεί και σε εμάς η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα πτυχία μας σε άλλες υπηρεσίες.

 • ισότητα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους!!!!είμαι δημοτικός αστυνομικός,η υπηρεσία είχε πολλά προβλήματα πριν την κατάργηση και πλέον έχουν φτάσει στο απροχώρητο.δεν φταίει η υποστελέχωση αλλά ποτέ δεν θα λειτουργήσει μέσα στους ο.τ.α. παρακαλώ να μας εντάξετε στο πρόγραμμα κινητικότητα γιατί κάποιοι από μας έχουν ξοδέψει πάρα πολλά λεφτά στις σπουδές. μην κρατάτε ανενεργά τέτοια άτομα!!επίσης αρχή της ισότητας και στην αναγνώριση πτυχίων σε όλους τους άλλους απαιτητε lower εκτός των δημοτικών αστυνομικών!!!καθώς να δοθεί και η προσωπική διαφορά πίσω όπως έγινε με τους σχολικούς φύλακες με τους οποίους επιστρέψαμε μαζί με τον ίδιο νόμο.

 • Κυριε Βερναδακη καταργηστε το αρθρο 17 του ν2622/98 για τους περιορισμους που θετει στο προσωπικο ασφαλειας ν1339/83 οσο αφορα τις μεταταξεις. περα απο αυθαιρετος και ρατσιστικος που ειναι ο ηλικιακος περιορισμος κρατα υπο ομηρια ανθρωπους με πτυχια ΑΕΙ που ασκουν διοικητικα καθηκοντα λογω ελλειψης προσωπικουReference

 • Η δυνατότητα εθελοντικής κινητικότητας θα πρέπει να δοθεί και στο προσωπικό που απασχολείται στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας, όπου υπηρετούν και πολιτικοί υπάλληλοι και αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων. Ειδικότερα, για την περίπτωση των αξιωματικών ειδικών καθηκόντων, στην Ελληνική Αστυνομία προβλέπεται βάσει του π.δ.373/2002 άρθρο 7, η οκταετής υποχρεωτική παραμονή τους από το διορισμό τους, η οποία πέραν του ότι είναι αντισυνταγματική, δεν βασίζεται σε λογικό επιχείρημα, δεδομένου ότι οι αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων λαμβάνουν μία εκπαίδευση διάρκειας ενός μήνα αφότου διοριστούν. Συν τοις άλλοις, όλοι οι αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων οι οποίοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν νωρίτερα της οκταετίας και κινήθηκαν δικαστικά, καθώς η Ελληνική Αστυνομία δεν τους το επέτρεψε, δικαιώθηκαν και αποχώρησαν, είτε για εργασία στον ιδιωτικό τομέα, είτε σε άλλη Υπηρεσία του Δημοσίου. Πρόκειται για επιστημονικό προσωπικό, ιδιαίτερα καταρτισμένο, σε αντικείμενα όπως οικονομικά, λογιστική, πληροφορική κ.λπ., με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, ξένες γλώσσες, εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία είναι δυνατό να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

 • Θωμα…. γιατι δεν εκανες αιτηση παραμονης στην ΕΛΑΣ και επεστρεψες στην Δημοτικη Αστυνομια????

 • Τα σύνορα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων επιτέλους ας ανοίξουν.Υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον, δε σημαίνει εγκλωβίζομαι 40 χρόνια σε μία υπηρεσία. Να έχω το δικαίωμα ν’αλλάξω τόπο κατοικίας και συνεπώς υπηρεσία. Αν ζητηθεί σύμφωνη γνώμη φορέα προέλευσης η μετακίνηση δεν θα γίνει ποτέ. Επίσης ανοίξτε τα όρια των προϋποθέσεων μετακίνησης. Είμαστε άνθρωποι που διοριστήκαμε στα 40 χρόνια μας έπειτα από μακρόχρονη αναμονή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε προϋπηρεσία πριν το διορισμό. Να μην ισχύσει ο όρος της μετακίνησης, 5 χρόνια μετά τον διορισμό. Να συμπεριλάβετε το σύνολο της προϋπηρεσίας ακόμη και αν υπάρχει πριν τον διορισμό.

 • Καλημέρα, είμαι Δημοτικός Αστυνομικός και θα ήθελα να δοθεί και σε εμάς η δυνατότητα να κάνουμε χρήση της επερχόμενης κινητικότητας. Δεν είναι δυνατό να δίνεται στο σύνολο των Δημοσίων υπαλλήλων και εμείς να μένουμε απέξω. Και ακόμα χειρότερα να δοθεί σε πρώην Δημοτικούς αστυνομικούς η δυνατότητα να επιστρέψουν πίσω στις παλιές τους θέσεις και εμείς να μένουμε δέσμιοι μίας επιλογής που κάναμε με το πιστόλι στο κρόταφο. Εξάλλου, πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα σε άλλους, πολύ πιο χρήσιμους στη κοινωνία και το κράτος, τομείς του Δημοσίου καθώς κατέχουμε αξιολογότατους πανεπιστημιακούς τίτλους.

  Οι λόγοι που επέστρεψα πίσω στη Δημοτική αστυνομία ήταν δύο:

  1. Δεν ήθελα να μείνω Αστυνομία καθώς είναι ένα επάγγελμα το οποίο δε μου αρέσει αλλά κυρίως,

  2. φοβήθηκα να μείνω στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς υπήρχε η «απειλή» ότι θα μεταφερθούμε σε κέντρα ασύλων για φύλαξη προσφύγων-μεταναστών-λαθρομεταναστών.

  Οι παραπάνω λόγοι ισχύουν, επίσης, για μία πολύ μεγάλη μερίδα νυν Δημοτικών αστυνομικών.

  Μετά τιμής.

 • Η απάντηση είναι δυστυχώς γνωστή α) ας μην διοριζόσουν, β) αν δεν σου αρέσει παραιτήσου, ενώ την ίδια στιγμή ένας τεράστιος αριθμός υπαλλήλων που θα μπορούσαν να μετακινηθούν στα ΚΕΠ κάθεται χωρίς αντικείμενο και πίνει καφέ ή δεν έχει πάει καν στην υηρεσία επειδή είναι αποσπασμένος ενώ σε εσένα δεν επιτρέπεται καν η απόσπαση.Κουβέντα για οικονομικά κίνητρα σε τέτοιες θέσεις όπως π.χ. επίδομα εξυπηρέτησης πολιτών, είμαι σίγουρος ότι αν το κράτος πει ότι όποιοι πάνε σε ΚΕΠ θα τους δώσουμε π.χ. 500 ευρώ επίδομα ακόμη και τότε θα συνεχίσουν να λένε όχι δεν θέλουμε να πάμε στο ΚΕΠ προτιμούμε 500 ευρώ λιγότερα.

 • Η κατάργηση του άρθρου 17 του ν.2622/98 που περιορίζει την μετάταξη του προσωπικού ασφαλείας σε άλλη ή σε ανώτερη κατηγορία με βάση την ηλικία,είναι μονόδρομος.Καθώς η έλλειψη προσωπικού στους νευραλγικούς φορείς όπου υπηρετούμε μας έχει ήδη κάνει να ασκούμε διοικητικά καθήκοντα με μη συνομο τρόπο και παράλληλα κρατάει όμηρους όσους διαθέτουν πτυχία ΑΕΙ,ΤΕΙ ως προς την μετέπειτα εξέλιξη τους.

 • Διεύρυνση της δεξαμενής άντλησης δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας.Δυνατότητα συμμετοχής στην κινητικότητα των τακτικών και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων από Ν.Π.Ι.Δ και Ανώνυμες Εταιρίες των Υπουργείων και λοιπούς οργανισμούς που υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο.

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας και τακτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι και από Ν.Π.Ι.Δ και Ανώνυμες Εταιρίες των Υπουργείων και λοιπούς οργανισμούς που υπόκεινται σε κρατικό έλεγχο, όπως π.χ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΛΙΜΕΝΟΣ Α.Ε.» (Δ.Ε.Κ.Ο. Α.Ε. 100% ΔΗΜΟΣΙΟ).
  Επίσης να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνυπηρέτηση συζύγων Δημοσίου και Ευρύτερου δημόσιου τομέα και να ξεπερνιέται το κώλυμα της πενταετούς ή τριετούς προϋπηρεσίας.
  ‘Εχουν διαμελιστεί οι οικογένειες και εξαιτίας αυτής της κατάστασης δημιουργούνται κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

 • Σκέψεις και πρόταση για το θέμα των αποσπασμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιες θέσεις, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται απομακρυσμένες από τις οργανικές θέσεις προέλευσής τους, οπότε στη λήξη της απόσπασής τους το πιθανότερο είναι στο μεταξύ να έχει αλλάξει τόσο η οικογενειακή τους κατάσταση, όσο και η κατάσταση υγείας τους, και μια τυχόν αιφνιδιαστική απομάκρυνση τους από τη θέση εργασίας τους θα σήμαινε συνάμα προσωπική και οικογενειακή βλάβη για αυτούς. Παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων αποτελούν οι αποσπασμένοι για τριετίες στα Σώματα Επιθεώρησης-Ελέγχου όταν λήγει η απόσπασή τους, που σε αυτά τα Σώματα μπορεί να είναι κάτι εντελώς αιφνιδιαστικό για τον υπάλληλο, ως αποτέλεσμα των ανά τριετία κρίσεων για αυτές τις θέσεις.
  Κατόπιν τούτων πιστεύω ότι για αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο θα ήταν σε τέτοιου είδους υπαλλήλους να παρέχεται η δυνατότητα της συνέχισης της υπηρεσίας τους σε άλλες θέσεις γεωγραφικής εγγύτητας με την προηγούμενη θέση τους, μέσω καθιέρωσης άμεσης διαδικασίας νέας απόσπασης, ή μετάταξης για αυτούς, κατόπιν αιτήματός τους.
  Με εκτίμηση για την εφαρμοζόμενη διαδικασία!

 • φιλε/η,

  δεν πάει κανείς στα ΚΕΠ γιατί έχει δουλειά!! Και παρόλο που αυτό το γνωρίζουν όλοι, το Υπουργείο μέχρι τώρα αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους των ΚΕΠ ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού!Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ είναι δέσμιοι όλων των απαγορευτικών διατάξεων και εξαιρούνται από όλες τις ευεργετικές! Π.Χ. δεν μπορούσαν να λάβουν μέρους στην ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα και να μεταφερθούν από το ΚΕΠ διορισμού τους σε άλλο ΚΕΠ. Αυτό έγινε χωρίς κάποια λογική εξήγηση διότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την συγχώνευση Δήμων και Κοινοτήτων, βρέθηκαν ΚΕΠ με υπεράριθμους υπαλλήλους σε σχέση με τον πληθυσμό του Νέου καλλικρατικού Δήμου. Αντίθετα ΚΕΠ μεγάλων Δήμων έχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και όπως πολύ ορθά είπες κανείς δε θέλησε να πάει στα πλαίσια της κινητικότητας. Επιπλέον για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν ελήφθησαν υπόψη, ούτε κριτήρια ΑΜΕΑ, μονογονεϊκής οικογένειας, συνυπηρέτηση κ.λ.π.
  Εύχομαι ο τωρινός Υπουργός, κος Χ.Βερναρδάκης να τα λάβει όλα υπόψη και να συντάξει ένα νομοσχέδιο στη βάση της ισονομίας και ισοτιμίας για όλους τους εργαζομένους!!

 • Κύριε Βερναρδάκη,
  λόγω έλλειψης προσωπικού σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου υπάρχει και μια ειδική διάταξη σχετικά με μετατάξεις (άρθρο 17 ν2622/98) και η οποία αν καταργηθεί θέλω να πιστεύω οτι θα έλυνε ένα μέρος του προβλήματος της δημόσιας διοίκησης.Reference

 • Κύριε Βερναρδάκη,
  λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων στη δημόσια διοίκηση και στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου,υπάρχει μια συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 17 ν.2622/98) η οποία αναφέρεται στο νόμο 1339/83 και θέτει ηλικιακό όριο τη συμπλήρωση του 53ου έτους για μετάταξη.Ευελπιστώ στη κατάργηση αυτής της διάταξης ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε διοικητικό τομέαReference

 • Κ.Υπουργέ,εάν διαβάσατε αυτές τις γραμμές στο μέηλ, αλλά και τις προηγούμενες θα συνάγετε μεταξύ άλλων και την εκφορά κριτικής προς τα πρόσωπα που απαρτίζουν τα υπηρεσιακά συμβούλια: απαξίωση,δυσαρέσκεια,αναξιοπιστία και κομματικοποίηση των υπηρεσιακών συμβουλίων έως τούδε.
  Συνεπώς, για να επιτύχει η αποκομματικοποίηση του Κράτους και να εφαρμοστεί το καινούριο νομοσχέδιο για την αριστεία στο Δημόσιο,αξιολόγηση δομών και προσώπων που θα ακολουθήσει, χρειάζεται ή να αλλάξει άμεσα ο τρόπος επιλογής των μελών πΧ η σύσταση των προσώπων αυτών από τρίτους (πχ ΤΟ ΔΣ) ή να τροποποιηθεί ώστε να επιλέγονται αυτά και με αίτημά τους από την δεξαμενή των υπαλλήλων με τα περισσότερα προσόντα σε κάθε υπηρεσία και με πάνω από 25 χρόνια εργασίας (β βαθμό),ανεξαρτήτως κατοχής κάποιας θέσης καθώς πολλές υπηρεσίες έχουν προισταμένους διευθύνσεων με αναθέσεις.
  Με το σχήμα αυτό καθώς και με την δημιουργία-συγκρότηση και δεύτερου ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου υποχρεωτικά στις δημόσιες υπηρεσίες (ΠΧ στην Υγεία) και όχι απλώς ως δυνατότητα του νόμου, που θα ασχολείται με προαγωγές-μετακινήσεις-τοποθετήσεις υπαλλήλων και ενδεχομένως και ως πειθαρχικό έχετε πάρα πολλές ελπίδες να πετύχει το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού.
  Τέλος τα υπηρεσιακά συμβούλια να έχουν αρμοδιότητες σε περιορισμένο-συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων (πχ βλέπουμε ένα υπηρεσιακό συμβούλιο σε μια Υπε να επιλαμβάνεται των θεμάτων 5 νοσοκομείων ενώ σε άλλη Υπε μόνο σε 2 από αυτά) ή ακόμα καλύτερα να είναι ανεξάρτητα από τις περιφέρειες και σε συνεργασία με αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

 • Εχω 3 παιδια ειμαι διαζευγμενη και ο κ.Μητσοτακης με εστειλε τραυματιοφορεα απο σχολικο φυλακα.Αλλαζω 3 συγκοινωνιες και κανω βαρδιες με αποτελεσμα να χανω το μισο μισθο μου για να πληρωνω να μου κρατανε τα παιδια.Για μεταταξη ουτε λογος η διευθυνουσα λεει οτι ειναι νομιμη λογο ελλειψεων προσωπικου.Καπως ετσι ειναι και οι υπολοιποι συναδελφοι μου και μεγαλης ηληκιας.Αφηστε μας να φυγουμε σε διοικητικες θεσεις η πισω στα σχολεια που τοσο μας εχουν αναγκη.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 • Δωστε το δικαίωμα σε όλους τούς πρώην δημοτικούς αστυνομικούς απο όλους τούς φορείς και αν προέρχονται να στελεχωσουν τμηματα Δημοτικης Αστυνομιας που εχουν επανασυσταθει και εχουν αναγκη απο προσωπικο.Επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προσωπικό με συγκεκριμένη εκπαίδευση και ειδικευμένη εμπειρία θα ήταν ωφέλιμο να αξιοποιηθεί αυτό το ανθρώπινο δυναμικό είτε με εκ νέου σύσταση Δ.Α. από τους Δήμους που δεν έκαναν, είτε με μετακίνηση σε Δήμους που έχουν Δημοτική Αστυνομία και έχουν ανάγκη από προσωπικό , είτε με επιστροφή στην ΕΛ. ΑΣ. για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ!!!

 • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Α Δ Ι Κ Ι Α Σ
  ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

 • Είμαι γεωπόνος με διδακτορικό και εργαστηριακή εμπειρία στις εδαφολογικές αναλύσεις (Γεωργική Χημεία)αλλά επειδή διορίστηκα στην τοπική αυτοδιοίκηση (πρώην Νομαρχίες) δεν μπόρεσα μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσω τις εξειδικευμένες γνώσεις μου προς όφελος του δημοσίου και του έλληνα αγρότη διότι δεν υπάρχει η συγκεκριμένη δομή στις Περιφέρειες (υπάρχουν τα Εργαστήρια αναλύσεων λιπασμάτων στις Δ/νσεις Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.&Τ.. Δεν είναι κρίμα κ. Βερναρδάκη;Reference

 • Κε Υπουργέ
  Δώστε τη δυνατότητα στο βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό (πρώην σχολικοι φύλακες)να συμμετάσχει στην κινητικότητα και ολοκληρώστε την αδικία που έγινε εις βάρος μας.Είμαστε και γυναίκες σε αυτόν τον κλάδο,διαζευγμένες που δουλεύουμε εως και 400 Km μακρυά απο ττην μόνιμη κατοικία μας,με παιδιά να σπουδάζουν σε άλλη πόλη,με τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν απο αυτή την κατάσταση.Έχουμε τις γνώσεις,την εμπειρία,γνώση Η/Υ αλλά οι μετατάξεις γίνονται μόνο ρουσφετολογικά ,για εμας επικαλούνται υπηρεσιακές αναγκες και μένουμε καθηλωμένοι.Απαγκιστρώστε το νοσηλευτικο προσωπικό απο τις χρονοβόρες διαδικασίες,δωστε το δικαιωμα να εργαζώμαστε στον τόπο κατοικίας μας,επιτρέψτε την συνηπηρέτηση νοσηλευτων,δωστε προταιρεότητα στις μονογονεΐκές οικογένειες,βασικό κριτήριο η εντοπιότητα,συμμετοχή και των ΙΔΑΧ,ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλους.

 • κ. Υπουργέ

  θα προβλέπονται διατάξεις για μονοπρόσωπες υπηρεσίες;

 • Είμαι πρώην Δημοτικός Αστυνομικός και τώρα εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος επειδή ο Δήμος στον οποίο επέστρεψα από την ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την μη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Στην ίδια θέση βρισκόμαστε πολλοί συνάδελφοι που έχουμε πολυετή εμπειρία εργαζόμενοι ως δημοτικοί αστυνομικοί(και ένα έτος εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία). Και ενώ αυτό το αντικείμενο μάθαμε και σε αυτό εκπαιδευτήκαμε σε σχολές από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας βρεθήκαμε μεγάλος αριθμός υπαλλήλων σε διοικητικές θέσεις επειδή κάποιοι Δήμοι δεν αποφάσισαν επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας. Επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προσωπικό με συγκεκριμένη εκπαίδευση και ειδικευμένη εμπειρία θα ήταν ωφέλιμο να αξιοποιηθεί αυτό το ανθρώπινο δυναμικό είτε με εκ νέου σύσταση Δ.Α. από τους Δήμους που δεν έκαναν, είτε με μετακίνηση σε Δήμους που έχουν Δημοτική Αστυνομία και έχουν ανάγκη από προσωπικό , είτε με επιστροφή στην ΕΛ. ΑΣ. για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

 • Να μην ζητειται η γνωμη του φορεα προελευσης ουτε να μπορει να ασκήσει βέτο.
  Δημοτικοι Αστυνομικοι και Σχολικοι Φυλακες είμαστε όμηροι των σκοπιμοτήτων καρεκλοκένταυρων καριερίστων. Να μας δοθεί η δυνατότητα να διαλέξουμε ελεύθερα, όχι με το πιστόλι στο κεφάλι και με γνώμονα το μη χείρον βέλτιστον. Ζητάμε Δικαιοσύνη και Ισονομία όπως αναφέρεται και στο Ελληνικό Σύνταγμα. Ευχαριστώ πολύ

 • Κύριε Υπουργέ ,
  έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας ότι θα κάνετε το καλύτερο και θα αποκαταστήσετε τις αδικίες, δεν αντέχουμε άλλο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η οικογένεια μου έχει χωριστεί, προσλήφθηκα σε άλλη πόλη μακριά από το σπίτι μας και τον τόπο μας ,έχω μετακομίσει από νησί που είναι χαρακτηρισμένο προβληματική περιοχή στην Αθήνα μαζί με το ανήλικο τέκνο μου. Ο σύζυγος μου εργάζεται στην Μακεδονία, αυτή την στιγμή συντηρούμε τρία σπίτια δυο ενοικιαζόμενα συν το δικό μας. Στο τόπο μου υπάρχει υπηρεσία που έχει δυο θέσεις στην ειδικότητά μου, η μια είναι κενή και η άλλη καλύπτεται από εργαζόμενη που θα αποχωρήσει σύντομα λόγω συνταξιοδότησης ,να σημειώσω ότι και οι δύο υπηρεσίες -ΝΠΔΔ προέλευσης και υποδοχής εποπτεύονται από το ίδιο υπουργείο .Θεωρώ ότι καλό θα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις η μετακίνηση του εργαζομένου να γίνεται άμεσα χωρίς τη γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου και πριν τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής περιόδου . Να λαμβάνονται υπόψιν κριτήρια όπως και στην μετάθεση, όταν πρόκειται για υπηρεσίες που εποπτεύονται από το ίδιο υπουργείο. Η εντοπιότητα είναι σημαντικό κριτήριο εφόσον εκεί ο εργαζόμενος γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες του τόπου του, μένει στο σπίτι του και βοηθάει την υπηρεσία του. Ειδικές διατάξεις να προβλέπονται ώστε οι υπηρεσίες νησιών να στελεχωθούν τουλάχιστον κατά το 50% με προσωπικό.

 • Κυριε υπουργε ζουμε μια πρωτογνωρη κατασταση που θα τη χαρακτηριζα αφου για να κανουμε μεταταξη χρειαζεται να κλεισουμε τα 53 μας χρονια οπως οριζει το αρθρο 17ν 2622/98. πιστευουμε σε σας και αν θελετε πραγματικα μια μεταρυθμιση ευελπιστουμε οτι στο νομοσχεδιο αυτο θα περιλαμβανεται η καταργηση του αρθρου 17 ν2622/98 το οποιο ειναι πρωτοφανες για τα ευρωπαικα δεδομεναReference

 • Εάν θέλουμε να μιλάμε για μια δημόσια διοίκηση που αξιοποιεί στο μέγιστο τα προσόντα και τις δυνατότητες των στελεχών της, η κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων όπως αυτή του άρθρου 17 ν.2622/98 θεωρείται επιβεβλημένη. Άτομα με πτυχία ΑΕΙ, Μεταπτυχιακά και γνώση ξένων γλωσσών πρέπει και επιβάλλεται να αξιοποιηθούν σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους. Τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι που προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνεχώς ανταποκρινόμενοι στην απαιτητική δημόσια διοίκηση του μέλλοντος, αναμένουμε την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, προκειμένου να προσφέρουμε στις υπηρεσίες μας αυτά που πραγματικά μπορούμε και αξίζουμε.Reference

 • Κινητικότητα μέσω ΑΣΕΠ για όλους δίχως τη γνώμη του φορέα προέλευσης, με βάση τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας, με ενιαία κριτήρια για όλους σε όλο το δημόσιο.Επίσης να κινούνται άμεσα οι διαδικασίες και δίχως μεταφορά πιστώσεων η αποία καθυστερεί τη μετάταξη σε αρκετές περιπτώσεις(λόγω ενιαίου μισθολογίου δε χρειάζεται)

 • Θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στην κινητικότητα και στους σχολικούς φύλακες που μετατάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται σαν βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.Είναι μια υπόσχεση που είχε δώσει ο προκατοχός σας κος Κατρούγκαλος όταν έφτιαξε τον νόμο για την αποκατάσταση των αδικίων Τώρα λοιπόν είναι στην δική σας ευκαίρια η αποκατάσταση αυτής της αδικίας!!!

 • Είναι να απορεί κανείς με την αυθαιρεσία ή την αδράνεια της εκάστοτε εξουσίας. Το αρ. 17 του ν. 2622/98 αποτελεί διάκριση σε βάρος μιας κατηγορίας πολιτών και δεν συνάδει με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Είναι πάντως ευκαιρία να γίνουν διορθώσεις στο νόμο. Αν όχι τώρα πότε;Reference

 • Θα πρεπει να ληφθει μεριμνα να μπορούν να συμμετέχουν πρωην Δημοτικοι Αστυνομικοι σε αλλες Δημοτικες Αστυνομιες που εχουν αναγκη απο ατομα, ωστε και οι Υπηρεσιες να καλυπτουν γρηγορα και με ηδη εκπαιδευμενο προσωπικο αλλα και οι υπαλληλοι να προσφερουν στο αντικειμενο που εκπαιδέυτικαν και ΟΧΙ εκει που τους τοποθετησαν καταχρηστικα οι οποιοι Δημαρχοι

 • Η κινητικότητα θα έχει ουσία και αποτέλεσμα όταν δώσετε άρση της εξουσίας σε συνδικαλιστές και πολιτικούς στη διαχείριση της δημόσιας διοίκησης. Ας νικήσει η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η τιμιότητα. Είστε ικανός να το διαχειριστείτε.. μην συνεχίσετε αυτο που γίνεται χρόνια. Δώστε μας το δικαίωμα να επιλέγουμε η ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα προσόντα μας ν’αλλάξουμε φορέα εργασίας, τόπο και υπηρεσία χωρίς να εμπλέκεται, ενημερώνεται η υπηρεσία που εργαζόμαστε προτού επιλεχθούμε σε μία μετακίνηση. Πολλές φορές επεμβαίνουν αρνητικά με διάφορες μεθόδους. Ζητάμε αξιοκρατία και ελευθερία στην επιλογή τς σταδιοδρομίας μας. Ένας ένθρωπος έχει το δικαίωμα στη διάρκει της παραγωγικής του ηλικίας ν’αλλαζει φορέα εργασίας είτε για εμπειρία είτε από ανάγκη. Επίσης εμείς που έχουμε προυπηρεσία πριν το διορισμό είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό θα την πετάξουμε στα σκουπίδια? Θα πρέπει να περιμένουμε το χρονικό πλαίσιο που άδικα έχει τεθεί 5 χρόνια μετά τον διορισμό? Είμαστε άνθρωποι 40 και 50 χρόνων που έχουμε προυπηρεσία 15-20 χρόνων. Παρακαλώ να λάβετε σοβαρα υπόψιν το σύνολο της προυπηρεσίας και όχι πενταετία μετά το διορισμό.
  Πιστεύουμε στις αλλαγές είναι θέμα επιλογής

 • Κύριε υπουργέ θέλω να πιστεύω πως θα συμπεριλαμβάνονται και υπάλληλοι ΙΔΑΧ σε αυτή την κινητικότητα. Είμαι πρώην ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ που μετατάχθηκα αναγκαστικά σε νοσοκομείο και μάλιστα εκτός νομού. ΠΡΕΠΕΙ να μας δώσετε την δυνατότητα (όπως άλλωστε είχατε υποσχεθεί) να επιστρέψουμε στα σχολεία και να γυρίσουμε στον τόπο μας.Έχουμε καταστραφεί οικονομικά όσοι είμαστε εκτός νομού και πρέπει να επιστρέψουμε ως σχολικοί φύλακες κατά προτεραιότητα. Αν θέλετε το νομοσχέδιο αυτό να θεωρηθεί πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας και τις αδικίες που οι προκάτοχοί σας δημιούργησαν πρέπει να μην απουσιάζει η δική μας κατηγορία διαφορετικά δεν θα διαφέρετε σε τίποτα από τους προηγούμενους.

 • Κυριε Υπουργε
  Παρακαλω οπως εξετασετε την εθελοντικη κοινητικοτητα απο μια υπηρεσια παραμεθοριας περιοχης σε αλλη υπηρεσια επισης παραμεθοριου περιοχης. Συγκεκριμενα με μεταταξη απο την Αθηνα βρισκομαι στην Ορεστιαδα απο το 2007, υπαρχει αναγκη για καλυψη υπηρεσιακων αναγκων σε παραρτημα του ιδιου Οργανισμου στον οποιο υπηρετω σε αποσταση 20 χλιομετρων και δεν γινετε δεκτο το αιτημα μου να μετακινηθω στο διδυμοτειχο επειδη δεν συμπληρωσα 10 ετη στην υπηρεσια της Ορεστιαδας. Να σημειωσω οτι ο συζυγος μου δεν ειναι δημοσιος υπαλληλος ωστε να κανω χρηση της συνυπηρετησης. Θα ηθελα να αρθει αυτη η δεσμευση χωρις να χαθει η οργανικη θεση, ειτε με τη μορφη αποσπασης, ειτε μεταθεσης τουλαχιστον για 3 χρονια.

 • ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ν.4093/2012 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΙΚΙΩΝ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΕΥΝΟΗΣΕΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ !!, ΕΝΩ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ- ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ- ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΑΞΑΝΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝΕ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΕΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ- ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΣ- ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΥΤΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑ.

 • Στο Δημόσιο υπηρετούν υπάλληλοι με υψηλό επίπεδο γνώσεων (Διδακτορικά και ταυτόχρονα και Μεταπτυχιακά και εμπειρία στον Ιδιωτικό Τομέα) που διορίστηκαν με διάθεση να προσφέρουν και να είναι παραγωγικοί στην εργασία τους. Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που υπάλληλοι Θετικών Επιστημών με τα ως άνω προσόντα, αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε θέση κλητήρα. Η γραφειοκρατία και η δυσκαμψία της υπάρχουσας Νομοθεσίας,αλλά και η αδιαφάνεια, δεν επέτρεπαν υπαλληλους να υψηλά προσόντα να κάνουν μετάταξη από Υπουργείο σε Υπουργείο. Περιμένω με αγωνία το νέο θεσμικό πλαισιο της Κινητικότητας, ελπίζοντας ότι θα διασφαλίσει την διαφάνεια (ΑΣΕΠ), την ευελιξία, δίνοντας τη δυνατότητα για μετάταξη σε άλλο Υπουργειο, αξιοποιώντας τα προσόντα που κατέχουμε, ώστε να είμαστε δημιουργικοί και παραγωγικοί για την κοινωνία.

 • Kύριε Υπουργέ,
  παρακαλώ να εξετάσετε την περίπτωση υπαλλήλων που εργαζόταν σε ΔΕΥΑ (Ρόδου, Κέρκυρας) και εργαζόταν με σύμβασεις αορίστου χρόνου και λόγω του καλλικράτη δεν μπόρεσαν μετά τις συγχωνεύσεις να εργαστούν καθώς ήταν με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων.
  Εσείς με πρόσφατο νομοσχέδιο απαλάξετε τα Διοικητικά Συμβούλια απο κάθε ευθύνη γιατις συμβάσεις αυτές. Τιμωρείτε όμως τους υπαλλήλους αυτούς με προσόντα στην ανεργία οι οποίοι ηταν ομηροι μιας κατάστασης.
  Η ΔΕΥΑ εχουν τεραστιες αναγκες σε προσωπικό και δεν στηρίζονται απο τον κρατικό προυπολογισμο αλλα απο ανταποδοτικό τέλος.
  Γνωρίζετε οτι με τον καλλικράτη και τις ασάφειες που είχε οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δεν ειχαν κανένα προβλημα στην μεταφορά τους στην νεα επιχείρηση παρά μόνο αυτοί που δεν ηταν αρεστοί στις διοικήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων.
  Για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης οφείλετε να νομοθετήσετε τουλάχιστον οι υπάλληλοι που ειχαν συμβαση αορίστου χρόνου πέραν της διετίας να επανέλθουν σε υπηρεσίες των οικείων Δήμων ή στις ΔΕΥΑ σύμφωνα με τις ανάγκες και τα προσόντα τους.

 • Είμαι υπάλληλος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μεσολογγίου με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, ειδικότητα ΠΕ Οικονομικού και με πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Η οικογένειά μου ζει μόνιμα στην Αθήνα με αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε ψυχικά και οικονομικά στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Παρακαλώ πολύ να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής των υπαλλήλων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας στο νόμο περί κινητικότητας.

 • Κυριε υπουργε,
  ειμαι πρωην σχολικος φυλακας,παρακαλω να δοθει το δικαιωμα σ ολους εμας που μεταταχθηκαμε σαν υγειονομικο προσωπικο στα νοσοκομεια στην κινητικοτητα,ειναι μια υποσχεση που ειχε δοθει απ τον κο Κατρουγκαλο οταν εφτιαξε το νομο για την αποκατασταση των αδικιων.Ειναι ενας χωρος πολυ ιδιαιτερος που δεν κατεχουμε και δεν επιλεξαμε,ειναι στο χερι σας να αποκαταστησετε την αδικια.

 • Κύριε υπουργέ,
  Με την ευκαιρία του νέου νόμου περί κινητικότητας, Θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε το πρόβλημα που έχει προκύψει με πολλούς πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που ενώ επιλέξαμε την επιστροφή μας στην Δημοτική Αστυνομία από την ΕΛ.ΑΣ. πολλοί Δήμοι δεν προχώρησαν στην επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και έτσι μεγάλος αριθμός από ένα εξειδικευμένο προσωπικό σε συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε σε διάφορες διοικητικές θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες των Δήμων και όχι των ικανοτήτων και της εμπειρίας που κατέχουμε, έχουμε πολυετή εμπειρία ως Δημοτικοί Αστυνομικοί, εκπαιδευτήκαμε
  από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στις σχολές Δ.Α. και ένα έτος εργαστήκαμε σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Δώστε την δυνατότητα αν δεν θέλουν οι Δήμοι μας επανασύσταση Δ.Α. να στελεχώσουμε άλλες Δημοτικές Αστυνομίες άλλων Δήμων ή να επιστρέψουμε στην ΕΛ.ΑΣ. με την ευκαιρία της διαταγής της ΕΛ.ΑΣ όπου οι παραμένοντες πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί αυτή τη στιγμή θα επιλέξουν αν θα συνεχίσουν ως Ειδικοί Φρουροί ή ως πολιτικοί υπάλληλοι. Για τους παραπάνω λόγους καλό θα ήταν στο νέο νομοσχέδιο να εξεταστεί ιδιαιτέρως η περίπτωση μας αφού το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων Δημοτικών Αστυνομικών και άνοιγμα σχολών Δ.Α. φαίνεται πολύ δύσκολο είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί ένα προσωπικό συγκεκριμένου αριθμού που είναι έτοιμο να προσφέρει από αύριο κιόλας στα καθήκοντα του αν επιστρέψει στην δουλειά για την οποία εκπαιδεύτηκε.
  Σας ευχαριστώ πολύ.

 • Ειδικες διαταξεις οπως το αρθρο 17 του ν.2622/98 που εμποδιζουν την εξελιξη υπαλληλων με πτυχια και δημιουργουν διακρισεις με βαση την ηλικια πρεπει να καταργηθουν αν θελουμε νε λεμε πως κανουμε μεταρυθμισειςReference

 • ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΔΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

 • Πραγματικά, υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι στα ΚΕΠ που εργάζονται μακριά από τον τόπο κύριας κατοικίας τους και την οικογένεια τους για πολλά χρόνια μέσα από μια σειρά δεσμεύσεων και απαγορεύσεων μετακίνησης. Εύχομαι το νομοσχέδιο να συμπεριλάβει και τις εθελοντικές μετακινήσεις των υπαλλήλων ΚΕΠ σε ΚΕΠ κοντά στον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνοντας υπόψη οικογενειακά κριτήρια και τις εκάστοτε ανάγκες σε προσωπικό. Επιπλέον για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην κινητικότητα και ένας υπάλληλος π.χ. ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών να μετακινηθεί σε θέση ΠΕ Διοικητικού και σε άλλο φορέα ή Υπουργείο, εφόσον πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ειδικότητα και τα τυπικά προσόντα του το επιτρέπουν.

 • Αγαπητέ υπουργέ.
  Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός συστήματος κινητικότητας. Επιτέλους αυτό το πολύπαθο
  Ελληνικό δημόσιο θα αναβαθμιστεί, για να γίνει πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό. Ομως για να ξεκινήσει αυτό πρέπει να αρθεί η αποδιοργάνωση του κ.Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στους δημ.αστυνομικούς και στους σχολ.φύλακες.
  Ίσως έχει γίνει κουραστική η σχετική αναφορά, αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου. Εχουν περάσει 2 χρόνια και φως στην ακρη του τουνελ δεν βλεπουμε.Δώστε δικαίωμα να επιστρέψουμε στην εργασία μας ή πείτε μας επίσημα ότι δεν θα γυρίσουμε ποτέ και πώς επικροτείτε το φιάσκο του Μητσοτάκη.
  Εγώ αναγκαστικά μεταφερθηκα σε άλλη εργασία , με μικρότερο μισθό και σε άλλο νομό και να πληρώνω και ενοίκιο. Δηλαδή είμαι σε χειρότερη εργασιακή και οικονομική κατάσταση, επειδή ο Μητσοτάκης μας απείλησε ότι αν δεν πάμε θα ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ.
  Γενικά το νομοσχέδιο κινείται σε καλό δρόμο για τον εκμοντερνισμο της δημόσιας διοίκησης.

 • Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να εκφράσω τα θετικά μου σχόλια σχετικά με τους άξονες που θα κινηθεί το νομοσχέδιο και ελπίζω μέσα απ αυτό να διορθωθούν πολλές στρεβλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης όσον αφορά το κομμάτι της κινητικότητας. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι θα αρθούν και οι αδικίες του παρελθόντος και αναφέρομαι στον κλάδο μου, τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.
  Η δικά μου πρόταση είναι η άμεση εθελοντική επιστροφή των Δημοτικών Αστυνομικών στις Υπηρεσίες τους και η αναβάθμιση και θωράκιση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

 • Πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που διαπράττεται με τους υπαλλήλους ΚΕΠ και τις απαγορευτικές διατάξεις που τους εμποδίζουν σε μετάταξη και μετάθεση. Δεν είναι δυνατόν υπάλληλοι με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες να μην μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε υπηρεσίες ανάλογες του αντικειμένου σπουδών τους την ώρα που προσλαμβάνονται υπάλληλοι κατώτερων προσόντων σε νευραλγικές θέσεις του δημοσίου. Ας ξεπεραστεί το ταμπού λοιπόν και να έρχονται και άλλοι υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου στα ΚΕΠ κυρίως ΔΕ. Οι μόνιμοι υπάλληλοι ΠΕ (όσοι το επιθυμούν) από τα ΚΕΠ να μπορούν να μετατάσσονται σε υπηρεσίες που απαιτούν εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και να προσφέρουν τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου. Διαφορετικά μιλάμε για μια ακόμη αντισυνταγματική απαγόρευση που καθιστά τους υπαλλήλους ΚΕΠ υπαλλήλους ενός κατώτερου Θεού. Και φυσικά να μην μπορεί κανείς δήμαρχος να μπει εμπόδιο στη μετακίνηση υπαλλήλου ΚΕΠ. Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο κανείς υπάλληλος Δήμου να μην θέλει να μετακινηθεί σε ΚΕΠ με την πρόφαση της δήθεν έλλειψης προσωπικού.

 • Να υπάρξει πρόβλεψη για ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων να μπορουν να μεταταχθούν ταυτόχρονα στις θέσεις που θα χρειαστεί να τοποθετηθεί είτε για υπηρεσιακές ανάγκες είτε για οικονομικούς λόγους σε ΟΤΑ της επαρχίας και οχι ο ενας να υπηρετεί μακρία απ τον άλλον με παιδιά. Να επανδρωθούν υπηρεσίες αλλά να κερδίζει και ο υποψήφιος της κινητικότητας αλλιως δε θα χει πάλι αποτελεσμα. (οπως κόπηκε μισθός λογω μετάταξης.)Και επιτέλους να ληφθούν υπόψη και διατάξεις για τη Δημοτική Αστυνομία!Απαραίτητη σε κάθε Δήμο της χώρας προς εξυπηρέτηση των πολιτών!

 • Μαρια,

  ως υπάλληλος ΚΕΠ έχω βιώσει κι εγώ την αδικία που γίνεται σε βάρος των υπαλλήλων ΚΕΠ από τους Δημάρχους επί σειρά ετών και μάλιστα με την ανοχή του Υπουργείου! Παιδιά για όλες τις δουλειές, ιδιαίτερα στα «μικρά» ΚΕΠ με τη δικαιολογία ότι δεν είχαμε δουλειά ως ΚΕΠ, χωρίς όμως δικαίωμα υπερωριών κ.λ.π. που έπαιρναν οι άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι. Εύχομαι ο κος Βερναρδακης να υλοποιήσει όσα υπόσχεται με το νέο Νόμο Κινητικότητας και να δώσει και στους υπαλλήλους των ΚΕΠ τα ίδια δικαιώματα, όπως και στους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους. Η ζωή δεν είναι κάτι στατικό, εξελίσσεται μαζί με τις ανάγκες των εργαζομένων! Οπωσδήποτε θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στους υπαλλήλους των ΚΕΠ, όταν σαφώς αποδεικνύεται ότι δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία του ΚΕΠ προέλευσης, να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες, επανδρώνοντας υπηρεσίες που έχουν έλλειψη προσωπικού και δεν μπορούν στελεχωθούν με νέες προσλήψεις. Επιτέλους, αυτοί οι αναχρονιστικοί Νόμοι (μη στήριξη των Α.Μ.Ε.Α., παραβλεψη δικαιώματος συνυπηρέτησης, μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας, κ.λ.π) που ισχύουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Εύχομαι το καλύτερο για όλους τους υπαλλήλους, δεδομένης της συνεχώς δυσχερέστερης θέσης που περιέρχονται στη νέα τάξη πραγμάτων.

 • Κύριε Υπουργέ ,
  Στην τωρινή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να εξεταστεί. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού,οι προστριβές με την ελ.ας σε θέματα αρμοδιοτήτων είναι πολύ σοβαρή,οι απειλές,οι τραυματισμοί και η έλλειψη εξοπλισμού είναι καθημερινό φαινόμενο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η υπηρεσία να υπολειτουργεΊ.Η επιστροφή ΟΛΩΝ,το εκ νέου άνοιγμα των σχολών και πόσο μάλλον η πρόσληψη καινούριων Δημ/κων Αστυνομικών είναι ΔΥΣΚΟΛΟ!ΘΕΛΟΥΜΕ και θεωρούμε οτι για να αξιοποιηθεί καλύτερα και ποιο αποτελεσματικά το προσωπικό της Δημοτικης Αστυνομιας θα πρέπει να επιστρέψει στο σώμα της Ελληνικης Αστυνομιας!
  Δώστε μας το δικαίωμα της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ με την υπάρχουσα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ με επανατοποθετηση είτε σαν ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ είτε σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

 • Είμαι υπάλληλος σε νησιωτικό Δήμο και ο άντρας μου μετά από δύο χρόνια διαθεσιμότητας επέστρεψε στη δουλειά του στην Αθήνα. Ελπίζω στο νόμο αυτό να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Να λαμβάνεται υπόψη ο θεσμός της οικογένειας, οι διαδικασίες αποσπάσεων να είναι σύντομες και επιτέλους να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και να υπάρξει ΕΝΑΣ ολοκληρωμένος και κατανοητός. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας να ερμηνεύει το νόμο όπως τον συμφέρει και να υπάρξει η αρχή της ισότητας.

 • Αξιοποίηση Δημοτικών Αστυνομικών όλοι μαζί με απευθείας υπαγωγή στο Υπουργείο σαν Σώμα, ώστε να δουλέψει επιτέλους σα τοπική αστυνόμευση με ευρωπαικά πρότυπα και αποδέσμευση κάθε πολιτικού συμφέρωντος Δημάρχου με απών τα δικαιώματα(αρμοδιότητες) υπερ των πολιτών βάσει του Ν.3731/’08 και οχι διάσπαρτοι αστυνομικοί σε υπηρεσίες. Αναβάθμιση – Ενίσχυση – Υποστήριξη. Πρόληψη-Ευγένια-Εξυπηρέτηση.

 • Ευρωπαικού τύπου Δημοτική Αστυνομία με κοινωνικό προφίλ.Πρέπει να έλθουμε δίπλα στα προβλήματα των συμπολιτών μας για να έχουμε Ουσία και έργο εκτός των τυπικών.Το Ελληνικό κράτος έχει τεράστιο πρόβλημα κακοδιαχείρησης.Ας μην πεταχτεί ένας κλάδος και τα χρήματα που όλοι πληρώσαμε για την εκπαίδευση του στα αζήτητα για να έρθουν άλλοι μετά με καινούρια έξοδα να τον στελεχώσουν.Γιατί Ευρωπαική πόλη χωρίς Δημοτική Αστυνομία απλά δεν γίνεται.Το είδαμε όλοι!

 • Κύριε Υπουργέ,
  Με το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας στο δημόσιο, έτσι όπως τουλάχιστον δημοσιεύτηκε για διαβούλευση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η κλειστή – εθελοντική κινητικότητα του νόμου 4325/2015 η οποία δεν εφαρμόστηκε.

  Το εν λόγω θέμα αφορά και εμάς τους Εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους τους άλλους υπαλλήλους που βρεθήκαμε επί 19 μήνες άδικα στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και επανατοποθετηθήκαμε στις θέσεις μας με το Ν. 4325/2015.

  Μετά την εφαρμογή του Ν. 4325/2015, από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκδόθηκε η εγκύκλιος με αρ. πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.42Α/οικ.14150 της 13-05-2015 όπου στην δεύτερη παράγραφο επεξηγούσε την εφαρμογή του αρ. 14 ως εξής «Επισημαίνεται ότι το προσωπικό που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14 του ν.4325/2015 και στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς είτε στις θέσεις που κατείχε είτε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς, διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με εθελοντική κινητικότητα μέσω της Πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκδοθεί βάσει των διατάξεων του άρθρου 15 του νόμου αυτού, μετά από 15 ημέρες από την δημοσίευση του νόμου. Συνεπώς, το προσωπικό που θα επιστρέψει είτε στην παλαιά του θέση είτε σε προσωποπαγείς θέσεις, εφόσον μεταγενέστερα υποβάλει αίτηση και επιλεγεί σε θέση κινητικότητας, θα τοποθετηθεί οριστικά στην τελευταία.»

  Το πιο πάνω άρθρο με τη συνοδευτική ερμηνευτική εγκύκλιο μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί πάρα του ότι από το πρωην ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. έχει ζητήθει με την ΔΙΔΑΔ/Φ.42Α / 295 /οικ. της 11-03-2015 η «Αποστολή αιτημάτων για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό » και έχει εικόνα των τεράστιων αναγκών σε όλο το Δημόσιο.

  Επίσης με το ΦΕΚ Β΄1127/12-06-2015 έχει καθοριστεί η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην εθελοντική κινητικότητα του άρθρου 15 τουΝ. 4325/2015 η οποία εκκρεμεί.

  Κατόπιν αυτών θα ήθελα να θέσω υπόψη σας, αφού δεν έχει εφαρμοστεί μετά από δέκα μήνες η πιο πάνω νομοθετημένη διαδικασία που ήταν «κλειστή» και αφορούσε αποκλειστικά και μόνο εμάς που βιώσαμε επί 19 μήνες την οδυνηρή κατάσταση της «διαθεσιμότητας», να υπάρξει πρόβλεψη στη επικείμενη νομοθετική ρύθμιση της κινητικότητα, για την δική μας συμμετοχή με τις διατάξεις του Ν. 4325/2015 όπως προβλέπεται και στη ερμηνευτική εγκύκλιο.

  Θα ήθελα επίσης να θέσω υπόψη σας ότι με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθ. 14 του Ν. 2190/1994 όπως τροποποιήθηκαν με το άρθ.1 του Ν. 3812/2009 οριοθετούνται όλοι οι φορείς που υπάγονται στο δημόσιου τομέα, ενώ από αυτούς εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί. Επειδή στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα αρκετοί εκπαιδευτικοί είχαμε δηλώσει το ενδιαφέρον μας για μετάταξη μετά από πρόσκληση σε διάφορους φορείς του Δημόσιου τομέα, λόγω της αυτής απαγορευτικής διάταξης είχαμε αποκλειστεί.

  Για την αποφυγή πιθανού ανάλογου αποκλεισμού, λόγω του διαχωρισμού αυτού των εκπαιδευτικών από τους δημόσιους υπαλλήλους με την επικείμενη κινητικότητα, θα ήταν δίκαιο να υπάρχει η πρόβλεψη συμμετοχής τους στην εν λόγω μεγάλη κινητικότητα .

 • Ο θεσμός της κινητικότητας είναι μια αδήριτη ανάγκη όπως και η αξιολόγηση και συνιστούν κοινωνική απαίτηση – επιταγή. Φυσικά κάτω από ορθολογικό πρίσμα με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης σε αέναη βάση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όμως να εδραιωθούν οι κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην ακυρώνεται η ουσία της κινητικότητας από την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων όπως συμβαίνει στους μικρούς πληθυσμιακά ΟΤΑ με αποτέλεσμα να σημειώνεται εμφάνιση στρεβλών καταστάσεων με υπεράριθμα ή αντίστοιχα υποστελεχωμένα τμήματα και διευθύνσεις.Reference

 • Ποιο το νόημα να υπάρχει τέτοια πολυδαίδαλη νομοθεσία ως προς την μετάθεση υπαλλήλων με σωρεία ορισμών και υποπεριπτώσεων πέρα από την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων; Είναι καιρός να απλοποιηθεί και να κωδικοποιηθεί το σύνολο της νομοθεσίας που θα αφορά τις πάσης φύσεως ενέργειες κινητικότητας όπως και αν αυτές θα ονομάζονται.Reference

 • Υπάρχουν απόφοιτοι καθηγητικών σχολών τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν ήδη στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι Υπουργείων ή άλλων δημοσίων Υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ., οι οποίοι θα επιθυμούσαν με απόσπαση/ μετακίνηση/ μετάταξη να καλύψουν την ανάγκη στελέχωσης με εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων όλης της χώρας.

  Θα ήταν χρήσιμο να εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης μέρους των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, μέσω της απόσπασης/ μετακίνησης/ μετάταξης υπαλλήλων που υπηρετούν ήδη στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο Τομέα και κατέχουν πτυχία καθηγητικών σχολών ή ενδεχομένως ακόμα και να έχουν υπάρξει επιτυχόντες -αλλά όχι διοριστέοι- σε παλαιότερους διαγωνισμούς εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

 • Στα πλαίσια της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη θέσπιση ενός μόνιμου, αποτελεσματικού και δίκαιου μηχανισμού κινητικότητας, δίνεται η ευκαιρία για σημαντική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, που θα συνδυάζει την κάλυψη των μεταβαλλόμενων αναγκών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και παρέχει ο δημόσιος τομέας στους πολίτες, με την αποκατάσταση μέρους των αδικιών, που έχουν προκύψει και οδηγούν ολόκληρες οικογένειες σε κοινωνικό αδιέξοδο και οικονομική χρεωκοπία.
  Συμπληρωματικά/επικουρικά των αξόνων προτείνονται:
  – Μόνιμη ηλεκτρονική “πλατφόρμα” με τις οργανικές θέσεις, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΣΔΑ, που θα ενημερώνεται από τις αρμόδιες δ/νσεις προσωπικού του κάθε φορέα ή του εποπτεύοντος υπουργείου τους, και θα ¨ανοίγουν¨ στους χρόνους, που θα οριστούν, ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση της βάσης δεδομένων, για τη δημιουργία ή την κάλυψη κενών θέσεων
  – Ηλεκτρονική “πλατφόρμα” καταγραφής προσοντολογίου όλων των υπαλλήλων, αλλά και των κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων, που τους αφορούν (εισόδημα από gsis μέσω ΑΦΜ, συνυπηρέτηση, απόσταση υπηρεσίας από τον τόπο κατοικίας του ή την εργασία του άλλου συζύγου, αριθμός τέκνων, ΑΜΕΑ κλπ.), που να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο
  Ως κωδικοί ενημέρωσης-διασταύρωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μοναδικοί ΑΜΚΑ τόσο του υπαλλήλου, όσο και κάθε μέλους της οικογένειάς του και λοιπά στοιχεία από τα ΑΦΜ ενδιαφερομένων/συζύγων, κλπ.
  – Αξιολόγηση προτεραιότητας με:
  1) Τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών, ξένες γλώσσες, κλπ),
  2) Προσωπικά στοιχεία (ΑΜΕΑ, μονογονεϊκή οικογένεια, κλπ)
  3) Οικογενειακή κατάσταση (έγγαμος, αριθμός τέκνων, κλπ)
  4) Τόπο κατοικίας (για καταγραφή περίπτωσης διαφορετικού τόπου υπηρεσίας)
  5) Συνυπηρέτηση συζύγων Δ.Υ ή/και μετάταξη/μετάθεση πλησίον του τόπου απασχόλησης συζύγου ακόμη κι αν απασχολείται στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ή του τόπου κατοικίας σε περίπτωση ανεργίας του
  6) Εισοδηματικά κριτήρια (οικογενειακό εισόδημα, δάνεια πρώτης κατοικίας, κλπ)
  7) Να επιτραπεί η συμμετοχή στην κινητικότητα με απόσπαση/μετάταξη/μετάθεση στους επί πολλά χρόνια αδιόριστους ΑΣΕΠ, χωρίς το κώλυμα διετίας, λόγω των πολλών ετών, από το χρόνο δημοσίευσης του ΦΕΚ οριστικών αποτελεσμάτων έως το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας, ειδικά εντός
  8) Να προσμετρηθεί ο χρόνος από την ημερ/νια έκδοσης ΦΕΚ οριστικών έως την ημερ/νια ανάληψης υπηρεσίας, στους επί πολλά χρόνια αδιόριστους ΑΣΕΠ για: α) την κάλυψη θέσης ανώτερης κατηγορίας εκπαίδευσης, λόγω χρόνου αναμονής και οκταετίας, που μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τα δεκατρία χρόνια(!) και β) συμμετοχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα μέσω των υποτροφιών, που πριν λίγο διάστημα εξαγγέλθηκαν από τον ΥΠΕΣΔΑ, ακόμη κι αν ανήκουν σε κατηγορία εκπαίδευσης ΔΕ, όπως οι συνάδελφοί τους ενδιαφερόμενοι για προπτυχιακά προγράμματα, με προφανές όφελος για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών
  9) Προτεραιότητα στην αποκέντρωση από Αττική προς υπηρεσίες άλλων περιοχών.
  10) Παροχή ουσιαστικών και δελεαστικών κίνητρων (οικογενειακών, οικονομικών, βαθμολογικών, κλπ.) για επιλογές μετακίνησης προς νησιά ή δυσπρόσιτες περιοχές, π.χ. σημντικό επίδομα παραμεθορίου της θέσης, που να το λαμβάνει όποιος υπάλληλος υπηρετεί στη θέση αυτή, επιδότηση ενοικίου ή παραχώρηση αξιοπρεπούς χώρου διαμονής με την οικογένειά του (σε συνδυασμό με ΟΤΑ), άμεση μισθολογική αναβάθμιση και ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη, πρόσληψη άνεργων συζύγων μέσω κοινοφελούς ή stage ή ΣΟΧ για τη διάρκεια παραμονής του υπαλλήλου στη θέση της παραμεθορίου κλπ.

 • Όλοι όσοι μετατάχθηκαν ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό ή διορίστηκαν με πεντάμηνα ως τέτοιο προσωπικό,έχουν να πουν τα χειρότερα για τα δημόσια νοσοκομεία.Αν ζητήσουμε να μας πούν την εμπειρία τους,γραπτώς θα αποκαλύψουν πολλές δυσλειτουργίες,ανεπάρκειες και αναποτελεσματικότητα των νοσηλευτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων που διαχειρίζονται αυτό το προσωπικό.Επομένως σε μια ενδεχόμενη κινητικότητα προσωπικού θα χρειαζόταν να συμπεριληφθούν υποχρεωτικά και τα πρόσωπα που διοικούν και αποφασίζουν όταν το προσωπικό που διοικούν δεν μένει ικανοποιημένο.Μετά τιμήςReference

 • Το υπουργείο στο νέο νομοσχέδιο για την κινητικότητα το όποιο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και λειτουργικό να δώσει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να μεταγάγουν/αποσπαστούν/μετατεθούν, να απαγκιστρώσει την ειδικότητα με την όποια κατατάχτηκαν σε οργανική θέση ,και να δώσει ειδικό βάρος στο πτυχίο του οποίου είναι κάτοχοι. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να αποφευχθούν χρονοβόρες διαδικασίες επανακατάταξης .Π.χ ένας υπάλληλος κάτοχος πτυχίου ΤΕ Διοίκησης Μονάδων υγείας και Πρόνοιας που κατατάχτηκε σε ΟΤΑ ως ΙΔΑΧ ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού και επιθυμεί να μεταγάγει σε κενή οργανική θέση ΝΠΔΔ του Υπ. Υγείας ως ΤΕ Διοίκησης Μονάδων υγείας και Πρόνοιας να έχει την δυνατότητα να το κάνει άμεσα χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία κατ’ επίκληση του άρθρου 45 παρ. 5 του ν. 3979/2011 και με το ενδεχόμενο να είναι προσωρινή προσωποπαγή θέση εάν δεν προβλέπεται από τον ΟΕΥ της υπηρεσίας που υπηρετεί),ειδάλλως θα είναι αναγκασμένος να μεταφέρει και την θέση όπως ορίζει ο 4024/2011 αρ.35 παρ.5 δημιουργώντας προβλήματα και στην προηγούμενη υπηρεσία του.

 • Εαν εξερεσετε το νοσηλευτικο προσωπικο απο τη κινητικοτητα πρεπει τους ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ που μεταταχθηκαν στα νοσοκομεια να τους δοθει η δυνατοτητα να μπορεσουν να γυρισουν οσοι το επιθυμουν πισω η να διεκδικησουν αλλες θεσεις αναλογα των προσοντων τους.Ειναι η μονη κατηγορια που απο ολους οσους βγηκαν στη διαθεσιμοτητα που εκβιαστικα πηγαν στα νοσοκομεια χωρις καμια εκπαιδευση και βεβαια με το νομο 4250 τευχος Α το μαρτιο του 2014 εαν δε καναμε αιτηση για τα νοσοκομεια θα απολυομασταν.Ετσι ελεγε ο νομος.Μπορει οποιος θελει να τον δει.Εκτος ολων των παραπανω καποιοι εχουν παει σε νοσοκομεια αλλης πολης απο αυτη που ειναι η οικογενεια τους και αλλοι εχουν παει σε νοσοκομεια απο τη μια μερια της Αττικης στην αλλη με αποτελεσμα να μην μπορουν να μεταφερθουν με τα μ.μ.μ. και να χαλανε το 1/3 του μισθου τους για τις μετακινησεις τους στη δουλεια τους.Τελος πρεπει να γνωριζετε οτι ειμαστε ο κλαδος με τις περισσοτερες κερδισμενες δικες κατα της διθεσιμοτητας(περιπου 97 τις εκατο).Γνωριζετε οτι δωσαμε μαχες στο δρομο κατα των αδικιων και αυτο που ζηταμε ειναι η αρση και της δικης μας αδικιας.

 • Καταρχήν πρέπει η νέα κινητικότητα να δίνει τη δυνατότητα στον υπάλληλο να μετακινηθεί χωρίς να είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του»αιρετού» φορέα προέλευσης καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι στις προηγούμενες κινητικότητες μετακινήθηκαν μόνο όσοι ήταν αρεστοί στον εκάστοτε αιρετό Δήμαρχο (εν μέσω εκλογών) και αγνοήθηκαν επιδεικτικά οι όποιοι σοβαροί κοινωνικοί και οικογενειακοί λόγοι του υπαλλήλου.Αν παραμείνει η σύμφωνη γνώμη και στη νέα κινητικότητα στην ουσία θα επαναληφθούν τα ίδια πράγματα και δεν πρόκειται να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ. Έτσι, θα μείνουμε καθηλωμένοι σε θέσεις κατώτερες των προσόντων μας.Σημειώνω επίσης το γεγονός ότι σε πολλούς ΟΤΑ ουδέποτε από το 2011 μέχρι και τώρα, έγιναν τοποθετήσεις τμηματαρχών, παρα μόνο με αποφάση Δημάρχου, (χωρίς κριτήρια).Αν αυτός δεν είναι σημαντικότατος λόγος να μας στηρίξετε, μέσω της κινητικότητας, για να βρούμε κάπου αλλού έστω αξιοποίηση των προσόντων μας , ποιός μπορεί να είναι;Διευρύνετε επίσης την κινητικότητα και προς υπηρεσίες του Δημοσίου για εμάς τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και μη μας περιορίζετε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μία θέση μόνο σε ΟΤΑ.Δεν ζητάμε να καθόμαστε, απλά ζητάμε η δουλειά μας να αντιστοιχεί στα προσόντα μας.
  Επιτέλους ας ληφθούν υπόψη αντικειμενικά κριτήρια όπως σπουδές, μεταπτυχιακά, γλώσσες, πολυτεκνία-τριτεκνία,προβλήματα υγείας της οικογενείας αν υπάρχουν και επίσης ας δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους δημοτικούς υπαλλήλους που είναι απόφοιτοι καθηγητικών σχολών να μετακινηθούν εφόσον το επιθυμούν στην εκπαίδευση ή έστω σε διοικητικές θέσεις των Διευθύνσεων εκπαίδευσης. Οι πιο πολλοί επιδιώκουν χρόνια να διοριστούν ως εκπαιδευτικοί και αν δοθεί αυτή η δυνατότητα θα καλυφθούν με ελάχιστο κόστος κενές θέσεις Εκπαιδευτικών. Εφόσον ο γραπτός διαγωνισμός παύει να ισχύει μπορούν να ληφθούν υπόψη για την κινητικότητά τους αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια στα πλαίσια της αξιοκρατικής διαδικασίας όπως και να ληφθεί υπόψη ότι πολλοί από αυτούς τους υπαλλήλους έχουν επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ από το 1998 που πρωτοξεκίνησε, αλλά δεν ήταν στους διοριστέους.Το ότι υπηρετούμε ως διοικητικοί υπάλληλοι δεν αναιρεί την καθηγητική μας ιδιότητα την οποία πρωτίστως επιλέξαμε. Με αυτό τον τρόπο θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.
  Ελπίζω να ακουστούμε επιτέλους. Αξιοποιήστε μας εκεί που είμαστε ικανότεροι και σταματήστε τις αδικίες που μέχρι σήμερα επικρατούν.

 • Η εθελοντική κινητικότητα των υπαλλήλων πρέπει να θεσπιστεί άμεσα ώστε να πάμε σε ένα σύγχρονο κράτος. Πρέπει να αφήνουμε τον υπάλληλο να κινείται ελεύθερα χωρίς την θετική γνώμη του φορέα προέλευσης. Τον «ικανό» και «καλό» υπάλληλο κανένας Δντής, Δήμαρχός ή Πρόεδρος ΔΣ δεν τον αφήνει να φύγει από την υπηρεσία του. Αποτέλεσμα αυτού ο εγκλωβισμός του υπαλλήλου. Αφήστε τους υπαλλήλους να επιλέγουν αν θα μείνουν ή αν θα μετακινηθούν. Αφήστε τους φορείς υποδοχείς να επιλέγουν με αξιοκρατικά κριτήρια τους υπαλλήλους τους. Δώστε ένα πραγματικό εθελοντικό χαρακτήρα στην όλη κινητικότητα. Στους μικρούς ΟΤΑ ένας νέος υπάλληλος ή ένας με μετάθεση από άλλο φορέα αντιμετωπίζετε σαν εξωγήινος ιδίως αν προσπαθεί να αναβαθμίσει την δομή που υπηρετεί με σύγχρονες γνώσεις και με την εμπειρία που φέρει, οι διορισμένοι προϊστάμενοι από τους Δημάρχους, οι προϊστάμενοι που είναι κουρασμένοι αλλά και οι συνάδελφοι που όλοι είναι συγγενής μεταξύ δεν αφήνουν να μετατραπεί το κράτος σε σύγχρονο κράτος που να υπηρετεί τους πολίτες.

 • Η εθελοντική μετακίνηση (απόσπαση) σε ένα εξειδικευμένο φορέα για ένα χρονικό διάστημα (π.χ. λόγο φόρτου εργασίας) πιστεύω θα έδινε λύση σε πολλά θέματα :
  1. Αύξηση των προσόντων των υπαλλήλων και περαιτέρω ειδίκευση
  2. Αλλαγή κουλτούρας και αντίληψης τόσο του φορέα όσο και του υπαλλήλου
  3. Μικρά οργανογράμματα ανά φορέα και Δνση
  4. Απασχόληση σε συναφές αντικείμενο των σπουδών
  5. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης αλλά μόνο του φορέα υποδοχής λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος
  6. Αξιοποίηση των γνώσεων των υπαλλήλων από το κράτος και όχι να παραμένει διεκπεραιωτής επειδή έτσι το θέλει ο Δντης ή ο Δήμαρχος

 • Η εθελοντική μετακίνηση (απόσπαση) σε ένα εξειδικευμένο φορέα για ένα χρονικό διάστημα (π.χ. λόγο φόρτου εργασίας) πιστεύω θα έδινε λύση σε πολλά θέματα :
  1. Αύξηση των προσόντων των υπαλλήλων και περαιτέρω ειδίκευση
  2. Αλλαγή κουλτούρας και αντίληψης τόσο του φορέα όσο και του υπαλλήλου
  3. Μικρά οργανογράμματα ανά φορέα και Δνση
  4. Απασχόληση σε συναφές αντικείμενο των σπουδών
  5. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης αλλά μόνο του φορέα υποδοχής λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος
  6. Αξιοποίηση των γνώσεων των υπαλλήλων από το κράτος και όχι να παραμένει διεκπεραιωτής επειδή έτσι το θέλει ο Δντης ή ο Δήμαρχος

 • Να μην απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του φορέα προέλευσης για την μετακίνηση του υπαλλήλου, γιατί το πιο σύνηθες είναι να δίνονται αρνητικές απαντήσεις λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Αν ο υπάλληλος έχει τα προσόντα, να μετακινείται άμεσα στην υπηρεσία υποδοχής, εφόσον επιλεγεί.

 • Παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να προβλεφθεί η κάλυψη μέρους των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, μέσω της απόσπασης ή μετακίνησης ή μετάταξης υπαλλήλων που υπηρετούν ήδη στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο Τομέα (μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι Υπουργείων ή άλλων δημοσίων Υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ.) και πληρούν τα κριτήρια που θα προβλέπονται.
  Σημειώνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν ήδη στο Δημόσιο, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να καλύψουν την ανάγκη στελέχωσης με εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων όλης της χώρας. Αντίστοιχη πρόβλεψη για κάλυψη κενών θέσεων στο δημόσιο Τομέα, εφαρμόζεται μέσω των Ν. 3528/2007, 4002/2011 και 4024/2011. Επιπλέον η κάλυψη των κενών θέσεων στην εκπαίδευση μέσω της διαδικασίας αυτής δε δημιουργεί πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

 • Κυριε Βερναδακη εδω μιλαμε για διακριση με βαση την ηλικια οπως οριζει το αρθρο 17 ν.2622/98. αν θελουμε να μιλαμε για κινητικοτητα θα πρεπει να καταργηθουν ολες οι ειδικες διαταξεις που εμποδιζουν την εξελιξη ενος υπαλληλου ακομα και μεσα στην υπηρεσια του. βαλτε ενα τελος επιτελους σε ολες τις αυθαιρετες και αναχρονιστικες διαταξεις του παρελθοντος που κρατανε δεσμιους υπαλληλους με προσονταReference

 • Μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων μετάταξης και διευκόλυνση της κινητικότητας από ένα υπουργείο σε ένα άλλο, στελεχών με επιστημονική και υπηρεσιακή συνάφεια.Reference

 • Σας υπενθυμίζουμε πως οι σχολικοί φύλακες που μεταταχθηκαν στα νοσοκομεία γνώρισαν 2 φορές την απαξίωση. Η πρώτη ήταν με την κατάργηση του θεσμού τον Ιούλιο του 2013 από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η δεύτερη ήταν όταν στο νομοσχέδιο του Υπ. Διοικ Μεταρρ. Τον Μάιο του 2015 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ειμασταν ο μόνος κλάδος μεταταχθεντων στον οποίο δεν δόθηκε επιλογή να επιστρέψουμε πίσω ως σχολικοί φύλακες. Για την ιστορία σας υπενθυμίζουμε πως εμείς οι μεταταχθεντες σχολικοί φύλακες είχαμε ως μοναδική επιλογή στα νοσοκομεία τον κλάδο Υε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Πρόσφατα και σωστά άλλαξε η βαθμίδα εκπαίδευσης μας σε ΔΕ ως μόνη θετική εξέλιξη για εμάς από το νομοσχέδιο του κου Κατρουγκαλου τον Μάιο του 2015. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια και συνεχίζεται η πάγια απαίτηση μας να δοθεί επιλογή επιστροφής και σε εμάς στα σχολεία πράγμα που έγινε με άλλους κλάδους που βρέθηκαν σε δεινή θέση όπως εμείς. Επιτέλους η ισονομία και ισοπολιτεία θα πρέπει να ισχύσει και για εμάς.

 • Σε κάποια παράγραφο αναφέρεται ότι οι ευαίσθητοι τομείς πχ υγειας θα προστατευθούν από την παραπάνω κινητικότητα. Δηλαδή στα άτομα που εργάζονται σε αυτούς τους φορείς δεν θα δοθεί το δικαίωμα να πάρουν μέρος στην κινητικότητα. Υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι στα νοσοκομεία βρίσκονται ακομη εγκλωβισμένοι οι σχολικοί φύλακες που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού( τριτεκνοι, μονογονεις κτλ). Κατέληξαν εκεί μετά την κατάπτυστη ΚΥΑ του Μητσοτάκη.Ή θα έπρεπε τότε να απολυθούν Ή να πάνε στο νοσοκομείο ως ΥΕ βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν καθημερινά εργάζονται εκεί χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί για αυτά που κανουν… μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα οπως της υγείας. Στον άλλο ευαίσθητο τομέα δε των σχολείων Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σχολικών φυλάκων σε σημείο που βάζουν ιδιωτική σεκιούριτι… και οι σχολικοί φύλακες που εχουν εκπαιδευτεί για αυτό συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι στα νοσοκομεία. Βάλτε Επιτέλους στον δημόσιο τομέα τον καθένα με τα ανάλογα προσόντα και εκπαίδευση στην σωστη θέση!Απαίτηση είναι να δοθεί το δικαίωμα στους σχολικούς φύλακες που βρίσκονται στα νοσοκομεία να λάβουν μέρος στην κινητικότητα.

 • Μετατάξεις σε παραμεθόριες/ προβληματικές περιοχές από ΟΛΟΥΣ τους ΦΟΡΕΙΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στους οποίους το ελληνικό δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό τους κεφάλαιο ή της χρηματοοικονομικής συμμετοχής του ή των κανόνων που τη διέπουν.

 • κ. Υπουργέ, κ.κ. Συνάδελφοι εύχομαι να κινηθεί προς την σωστή κατάρτιση αλλά και εφαρμογή το νομοσχέδιο που προωθείτε. Ο καθένας μας βάσει των προσωπικών και γενικότερων εμπειριών μπορεί να συμβάλει οιονεί στην σύνταξή του. Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

  1. ιδιαίτερη προσοχή στην συνοχή των οικογενειών – συζύγων Δ.Υ. (ευρύτερα). Θα πρέπει να υπάρξουν ειδικές διευκολύνσεις για συνυπηρέτηση στο τόπο π ο υ θ α ε π ι λ έ γ ε τ α ι από τους συζύγους ειδικά όταν υπάρχουν και ανήλικα παιδιά. Αποφυγή ψυχικής και οικονομικής κατάρρευσης. Βελτίωση απόδοσης υπαλλήλου και μελών οικογένειας.

  2. Αναγνώριση και αξιοποίηση προσόντων τυπικών και εμπειρίας. Σαφής δυνατότητα επιλογής από τον Δ.Υ. του φορέα όπου πιστεύει μπορεί να αποδίδει βέλτιστα. Αποδοχή ή μη όχι από άμεσους προϊσταμένους αλλά από κεντρική επιτροπή κύρους.

  3. Επανεξέταση θεσμού Υπηρεσιακών Συμβουλίων και πως εμπλέκονται σε διαδικασίες απόσπασης – μετάταξης κλπ.

  4. Η υποστελέχωση μπορεί να είναι δεδομένη σε διάφορες υπηρεσίες. Αυτό το γεγονός όμως δεν μπορεί να αποβαίνει μοιραίο για την εξέλιξη του Δ.Υ. (προσωπική-οικογενειακή-επαγγελματική).

  5. Καθορισμός βημάτων & χρόνου με σαφήνεια και αναλυτικά στις διαδικασίες.

  6. Τί θα συμβαίνει στην περίπτωση όπου δεν (θα) ενημερώνονται τα δεδομένα ΟΕΥ? Για διάφορους πραγματικούς ή μη λόγους? Θα ακυρωθεί όλο το σύστημα κινητικότητας?

  7. Εξέταση και απλοποίηση μεταφοράς πιστώσεων μισθοδοσίας μέσω ενιαίου μισθολογίου. Σε κάθε περίπτωση τα έξοδα του κράτους ίδια ακριβώς είναι. Τί σημασία έχει αν υπηρετεί ένας μηχανικός σε ΟΤΑ ή σε Υπουργείο?

  8. Εν κατακλείδι ο άξιος Δ.Υ. πρέπει να γίνει αξιότερος και να ανταμείβεται σχετικά. Πιστεύει κανείς οτι συνάδελφοι με προσόντα και διάθεση προσφοράς και εξέλιξης θα αποδίδουν όσο δύναται αν υπάρχουν δυστοκίες στους μηχανισμούς του δημοσίου οι οποίες προσωπικά τους επηρεάζουν? Απλοποίηση – αξιοπιστία – βελτιστοποίηση με κοινωνική & οικογενειακή συνοχή.

  Καλή συνέχεια!

 • Οι άξονες για μια σύγχρονη δομή κινητικότητας κατά την εύλογη και δίκαιη κρίση μου θα πρέπει να είναι:
  1) Απλουστευμένο, κατανοητό, συγκεντρωτικό θεσμικό πλαίσιο. Παράλληλα πρέπει να τερματιστεί η πολυσπερμία νόμων, διαταγμάτων, αποφάσεων και κωδικοποίηση των ήδη υπαρχόντων σε ένα νομοθέτημα.
  2) Ακόμη, το πνεύμα του θεσμικού πλαισίου πρέπει να διακρίνεται για τον κινητροκρατικό του χαρακτήρα παρότρυνσης – παρακίνησης και όχι από μια αυστηρά τιμωρητική – κατασταλτική διάθεση.
  3) Αντικειμενικοποίηση της όλης διαδικασίας με σαφή κριτήρια αξιολόγησης και κριτήρια περιορισμού πλήρως ποσοτικοποιήσιμα και σταθμισμένα μεταξύ των. Χωρίς βέβαια να αγνοείται η αρχή της ισονομίας και η αρχή της αναλογικότητας.
  4) Εμπλουτισμός διαδικασίας με κοινωνικά κριτήρια (οικογένεια, ΑΜΕΑ κα) και όχι εκφυλισμός σε ένα κοινωνικά ανάλγητο ανελαστικό καθεστώς.
  5) Απεμπλοκή της κινητικότητας από πάσης φύσεως πολιτικές σκοπιμότητες με πλήρη εξουδετέρωση δυνητικής επιρροής από πολιτικούς παράγοντες.
  6) Επαναφορά στην προγενέστερη υπηρεσιακή κατάσταση όλων των υπαλλήλων που υπέστησαν ζημία από νόμους που τους έθεσαν σε περιορισμό ή διαθεσιμότητα χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
  7) Πλήρης αποτύπωση των καθαρά πραγματικών αναγκών όλων των οργανισμών του δημοσίου με παράλληλη πρόληψη για απάλειψη τυχόν προσπάθειας εικονικής διόγκωσης των αναγκών αυτών απλά και μόνο για να δικαιολογηθεί η άρνηση έγκρισης αίτησης κινητικότητας.
  8) Ρητή απαγόρευση αξιολόγησης του υπαλλήλου που κάνει χρήση κινητικότητας από την μέχρι πρότινος υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία μια και δυνητικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταβληθεί προσπάθεια να τον /την βλάψουν – αμαυρώσουν τη σταδιοδρομία για λόγους εκδικητικότητας και αντικατάστασή της αξιολόγησης του υπαλλήλου από κατάλληλο πολυμελές όργανο αποδεδειγμένα υψηλής αξιοπιστίας.
  Η εξειδίκευση των παραπάνω αξόνων σε συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις δύναται να επιτευχθεί μέσα από πληθώρα επιλογών όμως σε κάθε περίπτωση η κοινή συνισταμένη θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη, χωρίς κλυδωνισμούς δυναμική ισορροπία ανάμεσα στις υπηρεσιακές ανάγκες του εκάστοτε φορέα και του/της κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά. Άλλωστε η πρακτική από τις 3 πρώτες φάσεις κινητικότητας έχει καταδείξει ότι η όποια εμπλοκή πολιτικών παραγόντων (αρμοδίων προς διορισμό οργάνων) και δη τοπικών αρχόντων ή ακόμη και υπηρεσιακών παραγόντων που εμπλέκονται με την πολιτική σχεδόν μόνο αρνητικά αποτελέσματα παρήγαγε (ειδικά η 2η φάση που συνέπεσε χρονικά με αλλαγή στην ηγεσία πολλών ΟΤΑ). Η αντιμετώπιση των υπαλλήλων που αιτήθηκαν να ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας εκτιμάται ότι τέθηκε σχεδόν αποκλειστικά και μόνο υπό το πρίσμα της πολιτικής σκοπιμότητας και σε ελάχιστες περιπτώσεις λήφθηκαν υπόψη υπηρεσιακές ανάγκες ή ανάγκες του προσωπικού. Φυσικά τα πάντα κάτω από καθεστώς απόλυτης νομιμοφάνειας, συνεπώς νομικά μη διωκτέα. Η συμπεριφορά δε αρκετών τοπικών αρχόντων εκτιμάται ως εξαιρετικά προκλητική και τείνει να παραπέμπει σε άλλες εποχές. Υπενθυμίζω απλώς και το χαρακτηριστικό επιθετικό προσδιορισμό που απέδωσε σε αυτούς ο Πρωθυπουργός κος Τσίπρας το 2013 άσχετα αν δεν τον ασπάζομαι προσωπικά (τον χαρακτηρισμό).
  Ειδικότερα και επί της ουσίας ως πρώιμες σκέψεις προτείνονται:
  1) Ίδρυση συμβουλίου κινητικότητας κατά τα πρότυπα του μητρώου επιτελικών στελεχών υπαγόμενο απευθείας στο ΑΣΕΠ. Αντικειμενική επιλογή ανώτερων και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης σε αυτό και διαχωρισμός του σε όσα τμήματα/διευθύνσεις απαιτούνται προκειμένου κανένα συμβούλιο ή επιτροπή ή ομάδα αξιολόγησης να μην έρχεται σε καμία μα καμία επαφή με νυν ή πρώην συναδέλφους ή συγγενείς του/της υπαλλήλου και δημιουργούνται φαινόμενα ή έστω υποψίες άνισης μεταχείρισης υποθέσεων. Πχ υπάλληλοι υπουργείων και ΝΠΔΔ μπορούν να κρίνουν υποθέσεις κινητικότητας σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ ενώ αντίστροφα υπάλληλοι ΟΤΑ να κρίνουν υποθέσεις κινητικότητας υπαλλήλων υπουργείων και οργανισμών του δημοσίου (σύμφωνα με αρ 14 παρ. 1 Ν 2190/1994). Βέβαια αυτό προϋποθέτει και έναν ενιαίο υπαλληλικό κώδικά που είναι ιστορική ευκαιρία να υλοποιηθεί παράλληλα. Με απλά λόγια πλήρης απεμπλοκή πελατειακών ή συντροφικών καταστάσεων και πλήρης καταπολέμηση κάθε ρουσφετολάγνας ή ρουσφετογόνας κατάστασης ή προοπτικής. Να ισχύει το ασυμβίβαστο παντού και πάντα και ειδικά τώρα που όλα τα στελέχη του δημοσίου είναι εγγεγραμμένα μηχανογραφικά σε βάση δεδομένων (πχ της ΕΑΠ).
  2) Κατάργηση δικαιώματος άρνησης στους φορείς προέλευσης και προορισμού, των οποίων οι δομές θα αξιολογούνται από το συμβούλιο κινητικότητας σε σχέση με την επάρκειά και τις ανάγκες τους σε προσωπικό, σε υπαλλήλους για υποθέσεις κινητικότητας από τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊστάμενους (καθώς και από αρμόδια προς διορισμό όργανα). Στην πράξη μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι τα κίνητρα και τα ελατήρια της κρίσης των προϊσταμένων σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι ταπεινά και δη προσωπικού ή πολιτικού χαρακτήρα; Τίθεται επίσης το ερώτημα εάν υπάρχουν προϊστάμενοι υπηρεσιών και δη απασχολούμενοι εξωϋπηρεσιακά με την πολιτική που εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους και δεν τους αφήνουν να κάνουν χρήση κινητικότητας για λόγους προσωπικής προβολής και προώθησης προσωπικών συμφερόντων κάτω από νομιμοφανή στέγη; Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να αποπροσωποποιηθεί και να αποκεντρωθεί το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας και να γίνει αντικειμενικό. Διότι η κινητικότητα στην τελική ανάλυση είναι το εργαλείο ελέγχου της πολιτείας που διασφαλίζει την ορθολογική χρήση του ανθρώπινού κεφαλαίου που την υπηρετεί. Και ως γνωστό έλεγχος υποκείμενος σε τοπικισμούς και ενδοϋπηρεσιακές αγκυλώσεις δεν νοείται. Ο έλεγχος πρέπει πάντα να είναι απρόσωπος και αποκεντρωμένος.
  3) Θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων συνυπηρέτησης συζύγων, συμβιούντων, φροντίδας ΑΜΕΑ συγγενικών προσώπων Α΄ βαθμού και λοιπών ευπαθών κοινωνικών καταστάσεων με παράλληλη θέσπιση κινήτρων παραμεθορίου. Τα κίνητρα παραμεθορίου δεν είναι ανάγκη να είναι αποκλειστικά μισθολογικά, άμεσα (πχ επίδομα) ή έμμεσα (πχ αναγνώριση πλαστών χρόνων υπηρεσίας), αλλά μπορούν να είναι και διοικητικού χαρακτήρα (πχ αυξημένες αρμοδιότητες σε ξενομερίτες προκειμένου να μην υφίστανται συμπεριφορές που δύναται να κινούνται στα όρια του Ν 4285/2014) κα. Εκτός εάν η κυβέρνηση έχει στόχο να πάει σε ένα νέο μοντέλο δημοσίου υπαλλήλου επικρατείας καταργώντας διαχωρισμούς ώστε όλοι να χαρακτηρίζονται ως κρατικοί υπάλληλοι κάτι που θα ήταν πραγματική ιστορική τομή στη δημόσια διοίκηση και θα την άλλαζε ριζικά. Όμως κάτι τέτοιο υπερβαίνει τα όρια του ζητήματος της κινητικότητας.
  4) Βέβαια το ανθρωποφάγο mobbing, ήτοι εργασιακό bullying, που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο πανταχόθεν βαλλόμενος ΔΥ πρέπει να εξαλειφθεί και η κινητικότητα είναι μια άριστη αφορμή προς την κατεύθυνση αυτή. Σε αυτό το μήκος κύματος θα ήταν χρήσιμο να συσταθεί κεντρικό εποπτευόμενο από το ΑΣΕΠ ή το Υπουργείο Εσωτερικών ή τις κατά τόπους αποκεντρωμένες διοικήσεις παρατηρητήριο περιστατικών τέτοιας φύσης ώστε να λαμβάνονται υπόψη από τα συμβούλια κινητικότητας που θα κρίνουν σχετικές υποθέσεις.
  5) Και τέλος πλήρης ανάρτηση – δημοσίευση όλων των υποθέσεων κινητικότητας (με εγγυημένα τα θεμελιώδη δικαιώματα ένστασης και αίτησης θεραπείας κλπ) στο διαδίκτυο (ΑΣΕΠ, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΔΜΗΔ κα), στη διαύγεια και φυσικά εννοείται σε ΦΕΚ. Η διαφάνεια ποτέ δεν βλάπτει. Γιατί η διαφάνεια είναι πυλώνας δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

 • Κίνητρα ή αντικίνητρα ?
  όταν απαιτούνται τα παρακάτω απαραίτητα, δώστε όσα κίνητρα θέλετε, μετάταξη δεν θα γίνει.
  Υπήρχε κάποια διευκόλυνση ως ένα «κίνητρο» για τις παραμεθόριες, που δεν απαιτούσε από τον φορέα προέλευσης σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου (για υπαλλήλους ΟΤΑ) και ήρθε ο Ν.4368/2016 άρ.9 και το κατάργησε, γιατί το απαίτησε ένας Δήμαρχος.
  ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άμεση κατάργηση:
  α. της σύμφωνης γνώμης των φορέων προέλευσης (και των Δημάρχων για ΟΤΑ) τουλάχιστον όταν πρόκειται για κάλυψη μοναδικών θέσεων υπηρεσιών στις παραμεθόριες και ειδικά των νησιών.
  β. κατάργηση της ¨μοναδικότητας του κλάδου¨,
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ πέρα από ασάφεια που επικρατεί, δεσμεύει τον υπάλληλο ακόμα και όταν δεν ασχολείται με θέματα του γνωστικού αντικειμένου(διαφορετικά δηλαδή από το τυπικού προσόν που κατέχει)

  Ειδικά όταν πρόκειται για κάλυψη μιας και μοναδικής θέσης υπηρεσίας παραμεθορίου θα έπρεπε η μετάταξη να γίνετε κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης ΜΟΝΟ με μια απόφαση του φορέα υποδοχής και με μόνα δικαιολογητικά για τον υπάλληλο, τις εκθέσεις αξιολόγησης και να κατέχει το τυπικό προσόν που απαιτεί η θέση.

 • Ειδικά όταν πρόκειται για κάλυψη μιας και μοναδικής θέσης υπηρεσίας παραμεθορίου θα έπρεπε η μετάταξη να γίνετε κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης ΜΟΝΟ με μια απόφαση του φορέα υποδοχής και με μόνα δικαιολογητικά για τον υπάλληλο, τις εκθέσεις αξιολόγησης και να κατέχει το τυπικό προσόν που απαιτεί η θέση.Reference

 • Να δοθεί το δικαίωμα στους σχολικούς φύλακες που είναι μεταταγμενοι στα νοσοκομεία να πάρουν μέρος στην κινητικότητα και όχι για μια ακόμη φορά να αποκλειστούν και να μην έχουν επιλογή να επιστρέψουν πίσω στις θέσεις που κατείχαν πριν την παράλογη επι Μητσοτάκη διαθεσιμότητα-απολυση τους.

Top